Speltips Häcken – Degerfors 4/9: Chans att befästa ledningen

Axel Sjödin Publicerat: 4 September 2022

Serieledande Häcken har chansen att stärka sitt grepp om förstaplatsen när de gästas av bottenlaget Degerfors under söndagen.

Häcken - Degerfors

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Efter att Hammarby hölls till ett kryss i derbyt mot AIK i den förra omgången så har Häcken nu ett försprång på tre poäng ned till Djurgården i titelstriden. I och med att de har lyckats behålla Alexander Jeremejeff i sommar och tabelläget ser ut som det gör så är detta kanske året som Häcken tar sin första ligatitel någonsin.

Spelschemat under den sista tredjedelen av säsongen är dock inte det lättaste, och det gäller att få med sig vinster från matcher de ska vinna – som den mot Degerfors. Häcken måste fortfarande möta samtliga lag i topp sju innan säsongen är över så ännu kan mycket hända, men efter vinster som den mot Sirius där de avgjorde med matchens enda mål i 94:e, så har de börjat tro på riktigt på Hisingen.

Per Mathias Högmo ska verkligen hyllas för vad han har lyckats skapa med Häcken då de inför säsongen fasade ut mycket av lagets tidigare framgångsrika stomme och ersatte med nytt blod.

Från att inte ha hållit en enda nolla långt in på säsongen så har de bara släppt in ett enda mål på de fyra senaste matcherna också. De har sett rätt stabila ut och hemma på Bravida Arena så ska Degerfors förmodligen inte vara några problem.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Detta är inte matchen Degerfors ska ta poäng i

Degerfors gick segrande ur den mycket viktiga ödesmatchen mot Sundsvall i förra omgången. Det innebär att Degerfors återigen är uppe på fjortonde plats där de ser ut att behöva kämpa mot Helsingborg för att undvika direkt nedflyttning.

Det blev tydligt att Sundsvall är det klart sämsta laget i ligan efter de två senaste omgångarna och Degerfors borde kanske till och med ha lyckats få in mer än de tre mål som de mäktade med mot tabelljumbon.

Borta mot Häcken blir det desto svårare, och även Degerfors har täppt till försvaret en del sedan tidigare på säsongen så kollapsade de borta mot Hammarby senast och kan mycket väl göra detsamma mot Häcken.

Häcken har den vassaste offensiven i allsvenskan och ställs alltså mot de som har släppt in näst flest mål i ligan. Senast så körde Häcken över Värnamo med 4-1 och jag tror på ungefär samma matchbild här och därmed spelar vi på Häcken med -1,5 asian handicap för 1.70 hos Bet365.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Häcken -1,5 asian
Odds: 1.70
Bolag: Bet365
Spelstopp: 15:00
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: