Speltips Häcken – Elfsborg 3/7: Toppmöte

Axel Sjödin Publicerat: 3 July 2022

Serieledande Häcken välkomnar Elfsborg till Bravida Arena för ännu en tuff match på söndagseftermiddagen.

Häcken - Elfsborg

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är två förväntade topplag som drabbar samman på Hisingen under söndagseftermiddagen. Häcken har dock varit en väldigt positiv överraskning under våren medan Elfsborg tvärtom har underpresterat och inte levt upp till förväntningarna. Getingarna är serieledare i skrivande stund medan Elfsborg befinner sig på sjunde plats med risk för att halka ned ifall de inte skulle få med sig tre poäng.

Häcken har varit strålande hittills sett till förväntningarna och Per Mathias Högmo har fått igång flera nya spelare samtidigt som Alexander Jeremejeff är i superform. Med sina elva mål hittills så leder med hela sex måls marginal ned till tvåan i skytteligan och det lär nog bli tufft för Häcken att behålla honom under hela säsongen.

Senast så mötte de Hammarby på Tele2 och det var nu en helt annan historia än när Getingarna blev överkörda i svenska cupen några månader tidigare. Häckens kombinationsspel i det offensiva straffområdet under 1-0-målet var verkligen ett kvitto på deras offensiva kvalitet.

De tappade dock en 2-0-ledning framåt slutet, vilket säkerligen måste ha känts surt. Men på det stora hela var det trots allt en bra insats och viktig poäng. De får inte mycket vila dock då ännu en tuff match väntar på söndag.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Elfsborg har ändå presterat mot topplagen

Boråsklubben inledde säsongen på ett taffligt vis och såg inte alls ut som det lag som bitvis var med i guldstriden under hösten ifjol. Men Elfsborg har börjat se lite mer stabila ut och har i vissa matcher visat glimtar av deras oerhört vassa kontringsspel.

Senast hamnade de i underläge hemma mot Varberg men kunde vända och vinna med 4-1 tillslut. Det skulle dock dröja fram till den 77:e minuten innan de lyckades ta ledningen, men därefter lossnade det och Johan Larsson kunde avsluta matchen med ett riktigt drömmål på tilläggstid.

Elfsborg går nu in i en väldigt tuff period med tre raka matcher mot Häcken, AIK och Hammarby innan det är dags för Conference League-kval mot norska Molde. Men hittills så har de åtminstone inte förlorat mot något av de andra topplagen och det borde kunna bli en matchbild som passar Elfsborg någorlunda bra i mötet mot Häcken.

Men Häcken har varit vassare och det blir nog svårt att få med sig mer än ett poäng för Elfsborgs del. Vi spelar därmed ett kombinationsspel där vi tar dubbelchansen 1X tillsammans med över 2,5 mål då båda lagen senast kommer från målrika matcher och är starka offensivt. Spelet hittas för 2.43 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans 1X & över 2,5 mål
Odds: 2.43
Bolag: Expekt
Spelstopp: 15:00
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: