Speltips Häcken – Hammarby 17/9: Toppmöte

Martin Efvergren Publicerat: 17 September 2022

Viktiga poäng står på spel när serieledarna BK Häcken tar emot tabelltrean Hammarby IF den 23:e omgången av Allsvenskan. Matchen spelas lördagen den 17 september 2022 med avspark kl 15:00.

Häcken – Hammarby

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Trots att det bara har blivit kryss i de två senaste matcherna är BK Häcken alltjämt serieledare när det återstår åtta matcher att spela av allsvenskan. Djurgården är bara en poäng efter och kommande motståndaren Hammarby har fem poäng upp.

Senaste Häcken förlorade var i hemmamötet mot Djurgården i slutet av juli. Därefter har man haft ett, på pappret, enklare spelschema, men precis som de övriga topplagen har man tappat en del poäng.

Att en bortamatch mot Kalmar skulle vara enkel är emellertid långtifrån sant. Det fick Häcken också erfara i måndags då man kunde få med sig ett 1-1-resultat som man nog ska vara ganska nöjda. En större besvikelse var det däremot när man spelade 2-2 hemma mot Degerfors i omgången innan.

Framåtlutat

Hammarby har, precis som Häcken, sett väldigt starka ut genom hela säsongen, men i de senaste har deras guldjakt kommit av sig något. Visserligen har man då avverkat två derbyn som båda slutat oavgjort, men de poängtappen samt förlusten mot Norrköping gör att man är, mer eller mindre, piskade att vinna den här matchen om inte gulddrömmarna ska gå i kras.

Om vi ser till det spelmässiga går det att argumentera för att Bajen var det något bättre laget mot både AIK och Djurgården. De derbymatcherna hade mycket väl kunnat gå Hammarbys väg, men den stora plumpen i protokollet på sistone är 4-1-förlusten borta mot Norrköping.

Häcken har med sina 51 mål gjort klart flest mål i allsvenskan. Hammarby har inte fått lika bra utdelning, men helt klart har vi att göra med två offensivt väldigt skickliga lag. När de senaste möttes på Tele2 Arena i somras blev det också en väldigt underhållande och jämn tillställning där Bajen kunde vända ett 2-0-underläge till 2-2 efter två mål i slutskedet.

Mycket står nu på spel och det är gästerna som är mest pressade att vinna samtidigt som Häcken inte heller lär vara nöjda med ett kryss. Hemmalaget gäller som knappa favoriter, men utgången känns oviss.

Förutsättningarna borgar dock för att vi kommer få se två framåtlutade lag och att det kommer bjudas på både dramatik och mål. Mitt spel blir att det görs över 2.5 mål samt att båda lagen gör mål till 1.73 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål & BLGM
Odds: 1.73
Bolag: Expekt
Spelstopp: 15:00, lördag 17 september 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: