speltips svenska cupen rekar odds betting

Speltips Häcken – Sundsvall 15/10: Toppen mot bottten

Ett guldjagande BK Häcken tar emot jumbon Gif Sundsvall i den 26:e omgången av Allsvenskan. Matchen spelas lördagen den 15 oktober 2022 med avspark kl 15:00.

Med fem matcher kvar att spela av Allsvenskan 2022 har BK Häcken kopplat greppet om serieledningen. Man har med andra ord SM-guldet i egna händer, men det är fortfarande många poäng kvar att spela om.

Inför seriefinalen borta mot Djurgården förra helgen hade Häcken kryssat fyra matcher i rad. I omgången innan blev det bara 1-1 mot Varberg och man tappade även poäng hemma mot Degerfors.

Men när det gällde som mest steppade Per Mathias Högmos manskap upp och lyckades bärga en 1-0-seger på Tele2 Arena. Därmed är man tre poäng före Djurgården i tabelltoppen.

Klasskillnad

Det har sedan länge känts uppgivet kring Gif Sundsvall och inför hemmamötet mot IFK Göteborg förra helgen hade man bara tagit en poäng på de elva senaste omgångarna. Då sprattlade man plötsligt till och gick ifrån till 3-0 i den första halvleken. Blåvitt närmade i sig i andra halvlek men Giffarna kunde hålla undan till en 3-2-seger.

Trots segern har Gif Sundsvall hela åtta poäng upp till Degerfors på kvalplatsen. I teorin är det förstås möjligt att ta igen och insatsen senaste ger i alla fall lite vind i seglen inför den här svåra bortamatchen.

När Sundsvall och Häcken möttes i Sundsvall i somras var det klasskillnad då gästerna vann med hela 5-1. Serieledarna gäller nu som stora favoriter inför den här matchen och jag har svårt att se något annat än att Häcken kommer att vinna den här matchen med marginal.

Även de bästa kan förstås drabbas av guldfrossa, men jag tror att det, precis som senast, kommer att vara viss klasskillnad mellan de här lagen. Mitt spel blir Häcken -2 (asian handicap) till 1.66 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Häcken -2 (asian)
Odds: 1.66
Bolag: Expekt
Spelstopp:
15:00, lördag 15 oktober 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: