Speltips Hammarby – Degerfors 22/8: Toppen mot botten

Martin Efvergren Publicerat: 22 August 2022

Viktiga poäng står på spel när topplaget Hammarby tar emot bottenlaget Degerfors i den 19:e omgången av Allsvenskan. Matchen spelas måndagen den 22 augusti 2022 med avspark kl 19:10.

Hammarby – Degerfors

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hammarby IF har växlat upp på sistone och ser nu definitivt ut som guldkandidat i allsvenskan. På de sex senaste matcherna har man tagit fem segrar och åkt på en förlust. I samtliga fem segermatcherna har man därtill hållit nollan.

Nu kommer man från en mycket betydelsefull 1-0-seger borta mot IFK Göteborg för en vecka sedan. Det blev en jämn batalj, men Bajen var strået vassar och visade prov på en mental styrka som kanske varit ett frågetecken tidigare. Trawally kom in från bänken i andra halvlek och kunde avgöra efter ännu en smått genial hörnvariant i den 77:e minuten.

Hammarby hakade därmed på i toppstriden och gäller nu som stora favoriter inför det här mötet mot ett pressat Degerfors.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inget skrälläge

Degerfors, Helsingborg och Sundsvall ser för tillfället ut att göra upp om de tre sista platserna i allsvenskan. Inför den 19:e omgången är det de förstnämnda som har greppet om kvalplatsen, men varje poäng är förstås oerhört viktig.

En poäng lyckades man till slut få med sig senast då man gästades av Varberg förra helgen. Det blev en jämn kamp där bortalaget tog ledning, men Diego Campos kunde kvittera till 1-1 med dryga kvarten kvar, vilket stod sig matchen ut. Därmed har Degerfors skrapat ihop 12 poäng efter 18 matcher.

Hammarby gäller nu som stora favoriter inför den här matchen och ser vi till inbördes mötena är det också klar fördel hemmalaget. Förra säsongen vann Bajen med 5-1 och 4-1 borta, jämnare blev det då lagen möttes på Stora Valla i våras då bortalaget segrade med 1-0.

Hammarbys spel och dess bakomliggande metodik imponerar. Allt de gör känns genomtänkt och planerat, vilket gör dem oerhört svårstoppade. Offensivt maler man ner sina motståndare och defensivt släpper man till väldigt lite tack vare sitt stora bollinnehav och aggressiva presspel.

Jag kan helt enkelt inte se hur Degerfors ska ha någon chans att störa ett guldjagande och formstarkt Hammarby på ett kokande Tele2 Arena. Mitt spel blir Hammarby -1.75 (asian handicap) till 1.70 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Hammarby -1.75 (asian)
Odds: 1.70
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 19:10, måndag 22 augusti 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: