Speltips Hammarby – Djurgården 11/9: Stockholmsderby

Axel Sjödin Publicerat: 11 September 2022

Hammarby och Djurgården drabbar samman i ett Stockholmsderby med väldigt mycket på spel under söndagen.

Hammarby - Djurgården

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är inte bara riksdagsvalet som står i fokus på söndagen då det även kommer att spelas ett Stockholmsderby i guldstriden tidigare på eftermiddagen. Medan Djurgården står på 44 poäng, bara är en poäng bakom serieledande Häcken, så har Hammarby halkat efter och står på 40. En förlust för hemmalaget här kan eventuellt grusa gulddrömmarna.

Hammarby gled upp på en andraplats tillfälligt efter att ha sett bra ut ett tag och bland annat lyckats ha bortaslagit ett formstarkt IFK Göteborg, men det har därefter varit poängtapp i två raka matcher och det ser inte riktigt lika ljust ut för Hammarby längre. De har i alla fall inget Europaspel att bekymra sig, till skillnad från Djurgården, men de tre kommande matcherna med derbyt, Häcken och Malmö kommer att avgöra mycket, därefter blir spelschemat lättare att hantera.

Förlusten mot Norrköping förra omgången var därmed tung, det såg jämnt ut i första halvlek men därefter så var det Peking som lyckades trycka dit fyra mål i andra halvlek. Det var nog inte ett resultat som många hade väntat sig och även om siffrorna var i överkant så var det en välförtjänt seger för Norrköpings del.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Formen har avtagit något för Djurgården

Djurgården har utan tvekan varit Sveriges starkaste klubb under sommaren med idel vinster i matchhistoriken, men känslan är att de så sakteligen har börjat stanna av på tempot och att de inte riktigt är lika vassa längre som de var för bara någon månad sedan.

Hade det inte varit för deras spel ute i Europa så hade nog många trots allt hållit dem som klara favoriter till titeln, men det tuffa matchandet för Djurgårdens del tillför ytterligare en dimension i guldstriden. Senast i torsdags så spelade de en viktig match på Irland borta mot Shamrock Rovers som slutade mållös.

Det sparades inte på krafterna där i alla fall och frågan är huruvida Djurgården har fått chansen att ladda om batterierna tillräckligt inför söndagens derby. Hammarby är favoriter inför matchen kanske just därför, mer än att de själva har övertygat på senaste.

Hammarbys enda riktiga skalper under säsongen har varit att slå ett formstarkt IFK Göteborg två gånger om, men mot de andra topplagen så har de inte lyckats sno med sig alla tre poäng någon gång. Det lär säkerligen bli ett jämnt derby, men i och med att Bajen trots allt är rätt klara favoriter så ligger därmed spelvärdet hos Djurgården i min mening. Vi spelar därmed på en dubbelchans X2 för 1.73 hos Mr Green.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans X2
Odds: 1.73
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 15:00
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: