Speltips Hammarby – Elfsborg 17/7: Stormatch

Axel Sjödin Publicerat: 15 July 2022

Söndagens kanske mest intressanta möte utspelar sig mellan Hammarby och Elfsborg på Tele2 Arena.

Hammarby - Elfsborg

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter tre raka matcher utan vinst så var Hammarby tillbaka med besked senast då de tog emot Blåvitt på Tele2. Matchen slutade 3-0 och var precis den typen av styrkebesked som Hammarby behövde efter att de har halkat efter i toppen. Elfsborg stod i sin tur för ännu ett kryss i en toppmatch då de spelade 2-2 hemma mot AIK i en händelserik match.

Hammarby stod som sagt för en dominant insats då de utan större problem kunde ta tre viktiga poäng mot IFK Göteborg i måndags. De styrde matchen mot ett Blåvitt som hade svårt att etablera spel och skapa målchanser och när Hammarbys första mål kom genom ett vackert skott från Nahir Besara så var det svårt att se något annat än att Hammarby skulle ta alla poängen.

Nu får vi se ifall Bajen kan försöka sikta högre upp i tabellen när deras många nyförvärv kommer in. Som bekant så har Hammarby sedan tidigare sålt Williot Swedberg och Mayckel Lahdo och har därmed varit lite försvagade under några omgångar. Det står även klart att Björn Paulsen spelade sin sista match i den grönvita tröjan i måndags då han är klar för Odense sedan några dagar tillbaka.

I transferfönstret så har de i alla fall fått in en rad spelare som alla är tillgängliga att göra sin första match nu på söndag. Det kommer att bli intressant att se hur Marti Cífuentes väljer att ställa upp sin elva.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har blivit många kryss i stormatcher för Elfsborgs del

Elfsborg har varit betydligt mindre aktiva under transferfönstret, men har i alla fall plockat in Sebastian Holmén, lillebror till Samuel Holmén som avslutade karriären i klubben efter förra säsongen.

Boråsklubben har börjat sin klättring i tabellen, men har fortfarande inte motsvarat de förväntningar som fanns på dem inför säsongen. De är i alla fall obesegrade i fem raka matcher, men där tre av dessa har varit kryss mot Norrköping, Häcken och AIK.

Kryss har det även blivit mot Djurgården och Malmö dessförinnan och det verkar ha blivit en trend i stormatcher för Elfsborg, som ännu varken har vunnit eller förlorat mot ett annat topplag.

På bortaplan mot ett spelförande Hammarby så kommer nog Elfsborg att trivas rätt bra också med sitt vassa omställningsspel. Det är fortfarande ett lite försvagat Hammarby som vi ser och det kan ta lite tid att få in nyförvärven på ett bra sätt i truppen. Jag tror därmed att Elfsborg har en bra chans att åtminstone få med sig ytterligare ett kryss och därmed spelar vi på dubbelchans X2 för 1.91 hos Expekt då Hammarby är lite väl stora favoriter hos spelbolagen.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans X2
Odds: 1.91
Bolag: Expekt
Spelstopp: 13:00
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: