Speltips Hammarby IFK Göteborg 25 juni 2020

Speltips Hammarby – Kalmar 30/10: Slaget om Europa

Hammarby och Kalmar ställs mot varandra i ett nära direkt avgörande möte om en Europaplats i den näst sista omgången.

Det är väldigt mycket som står på spel då Hammarby och Kalmar drabbar samman på Tele2 på söndagen. Henrik Rydströms Kalmar har chansen att stå för en enorm bedrift och säkra Europaspel, men det är en väldigt tuff uppgift kvar då de måste få med sig alla tre poängen hem från Stockholm.

Hammarby är klara favoriter inför söndagens möte, vilket inte är konstigt med tanke på klubbarnas storlek och det faktum att matchen spelas på Tele2, men de känns något överskattade inför matchen. Som så många gånger förr så har Hammarby tappat lite i de avslutande omgångarna och har både kryssat mot Sirius och förlorat mot Elfsborg i de två senaste omgångarna.

Även Kalmar har dock, för första gången på en väldigt lång tid, sett ut att tappa lite i form i de senaste omgångarna. Förlusten mot Mjällby och krysset mot Sirius var båda tuffa piller att svälja för Rydströms mannar. Inte minst matchen mot Sirius där de fullständigt dominerade matchbilden och hade tre ramträffar i jakten på matchens första och enda mål. Det kom dock aldrig och Kalmar kan kanske trösta sig med att de förmodligen hade behövt vinna mot Hammarby oavsett.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

All press ligger på Hammarby

Med tanke på de ekonomiska förutsättningarna och de pengar som har investerats i Hammarby under säsongen så hade allt under en tredjeplats fått ses som ett klart misslyckande. Pressen ligger således helt och hållet på Martí Cifuentes och hans Bajen på söndag, mot ett Kalmar som ingen hade förväntat sig skulle ha den här möjligheten med två omgångar kvar.

En eventuell vinst mot Kalmar hade också varit den första för säsongen mot toppmotstånd för Hammarbys del. Deras enda vinst mot något lag i topp sju kom mot Elfsborg under den första halvan av säsongen då de hade väldiga problem, annars så har det inte blivit en enda trepoängare i en stormatch anmärkningsvärt nog.

Hammarby har förvisso visat sig svårslagna i den här typen av matcher då den absoluta majoriteten av möten mot storlag har slutat oavgjort, vilket rimligtvis borde räcka för att säkra Europaplatsen. Senast dessa båda lagen möttes så hade Rydström i alla fall inga problem med att dominera mittfältet genom sitt presspel och vann också välförtjänt med 2-0.

Vi har en öppen match att vänta på söndag där det är svårt att sia om en vinnare, men spelbolagen håller Hammarby som för stora favoriter i min mening och därmed chansar vi lite och spelar på dubbelchansen X2 för 2.50 hos Betsson.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans X2
Odds: 2.50
Bolag: Betsson
Spelstopp: 17:30
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: