Speltips Helsingborg – Malmö 18/9: Skånederby

Axel Sjödin Publicerat: 18 September 2022

Den allsvenska söndagen inleds med ett Skånederby mellan Helsingborg och Malmö på klassiska Olympia.

Helsingborg - Malmö

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

De båda lagen kämpar som väntat på varsin sida av tabellen, men Malmö har inte varit lika stabila som vi är vana vid att se dem samtidigt som Helsingborg har fått ett litet uppsving under senare tid. Det är upplagt för ett spännande och stämningsfullt derby nu på söndag i alla fall.

Helsingborg stod för säsongens kanske starkaste insats då de bortaslog IFK Göteborg i förra omgången med 3-1. Blåvitt levde inte riktigt upp till förväntningarna, men man ska inte ta något från Helsingborg som gång på gång lyckades hitta stora ytor i kontringar och tog tillvara på sina chanser.

Wilhelm Loeper verkar återigen ha vuxit fram som den framspelare han var under förra säsongen där han spelade en nyckelroll i Helsingborgs uppflyttning från superettan. Han fick även punktera matchen i öppen kasse efter att Warner Hahn varit uppe på en frispark i matchens döende sekunder.

HIF var väldigt nära på att få med sig en poäng hem från Eleda Stadion när dessa båda lag möttes tidigare i somras och vet att de kan göra det tufft för ett formsvagt Malmö.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Malmö har fortsatta skadebekymmer

Gästerna har inte haft någon strålande säsong bakom sig, men är fortsatt inom räckhåll för Europaplatserna. De är i skrivande stund fyra poäng bakom Hammarby på tredje plats och behöver börja rada upp några vinster nu för att ta sig tillbaka till toppstriden.

De spelade en tuff bortamatch i Europa League mot belgiska Union SG så sent som i torsdags där de, trots en bra insats, fick se sig besegrade med 2-3 tillslut. Resultatet innebär att Malmö har förlorat sina två öppningsmatcher i gruppen och att avancemang blir väldigt tufft. Jag skulle tro att ligan därmed har klar prioritet i nuläget då allt under topp tre hade varit ett fiasko för en trupp som Malmös.

Malmö har flera skador, vilket de har haft under hela säsongen, Niklas Moisander, Erdal Rakip och nu senast Anders Christiansen är några av de namn som står på skadelistan. Därmed kommer vi nog inte att får se alltför stora skillnader i startelvan jämfört med matchen tidigare i veckan.

Helsingborg har sett allt bättre ut och verkar ha kommit igång med offensiven, därmed tycker jag att spelet på att båda lagen gör mål ser lockande ut för 1.80 hos Lucky Sports då Malmö också har släppt till en del bakåt på senare tid.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.80
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 15:00
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: