Speltips Helsingborg – Sirius 13/8: Tät tillställning

Martin Efvergren Publicerat: 13 August 2022

Nästjumbon Helsingborgs IF tar emot IK Sirius i den 18:e omgången av Allsvenskan. Matchen spelas lördagen den 13 augusti 2022 med avspark kl 17:30.

Helsingborg – Sirius

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har hänt en hel del i Helsingborg under sommaren, både vad gäller spelare in och ut och ett tränarskifte dessförinnan. Något tydligt lyft har det dock ännu inte inneburit och just nu ser man ut att gå en kamp mot Degerfors och Gif Sundsvall om att undvika direkt nedflyttning.

Det var därmed en oerhört viktig seger som Helsingborg kunde bärga då man slog Sundsvall med 1-0 i den senaste hemmamatchen. Nyförvärvet Wiedesheim-Paul ersatte då van den Hurk som var avstängd den matchen.

Inför måndagens bortamöte mot Häcken fick den förstnämnde fortsatt förtroende och det beslutet kunde van den Hurk inte acceptera. Den typen av schismer är inte vad HIF behöver just nu och i matchen mot Häcken föll man med hela 5-0.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Helsingborg höjer sig

Hos IK Sirius är läget betydligt mer harmoniskt. I tabellen besitter man en stabil mittenplacering och nu kommer man en mycket fin skalp från helgens hemmamöte mot Malmö FF. Där kunde man relativt rättvist ta en 2-1-seger efter att ha vänt underläge i den andra halvleken.

Sirius visade på nytt att deras högstanivå är väldigt hög. För att ta ytterligare kliv uppåt i tabellen krävs dock att man lyckas prestera på samma höga nivå i match efter match.

Helsingborg och Sirius möttes senast i Uppsala i den tredje omgången av Allsvenskan. Då var det hemmalaget som gick segrande med 1-0. Förutsättningarna inför den här matchen är jämna där bortalaget gäller som väldigt knappa favoriter hos spelbolagen.

Helsingborg kommer alltså från en genomklappning medan Sirius tog säsongens kanske främsta skalp. Jag räknar dock med ett betydligt bättre påkopplat HIF i den här så viktiga hemmamatchen.

Att Sirius är knappa favoriter är förstås rimligt, men utgången känns oviss. Bortsett från matchen mot Häcken så har det varit ett målsnålt Helsingborg sedan firma Lindström/Santos tillträde. Jag tror att det här kommer att bli en tät tillställning och mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.80 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.80
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 17:30, lördag 13 augusti 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: