21 oktober 2019 IFK Göteborg Djurgården Speltips

Speltips IFK Göteborg – AIK 24/10: Rivalmöte

Storstadsrivalerna IFK Göteborg och AIK drabbar samman i den 28:e omgången av Allsvenskan. Matchen spelas måndagen den 24 oktober 2022 med avspark kl 19:10.

IFK Göteborg blixtrade till i den andra halvleken mot Malmö FF för en vecka sedan, men i övrigt har ljusglimtarna varit få den senaste tiden. Man har förlorat fem av sina sex senaste matcher och den lilla möjligheten att blanda sig i toppstriden är nu körd i sank.

Blåvitt stod, som sagt, för en stark avslutning i sin senaste hemmamatch mot MFF. Man kunde då vända 0-1 till seger med 2-1 efter att Calle Johansson gjort segermålet i den 83:e minuten.

Det var en stark comeback efter bottennappet mot Gif Sundsvall dessförinnan. I torsdags stod man dock åter för en sämre prestation mot ett bottenlag då man föll med 3-1 borta mot Degerfors.

Målglada Blåvitt

Med tre matcher kvar att spela av allsvenskan har AIK alltjämt att nå en topp-3-placering. Hemmamatchen mot serieledarna Häcken blev dock inget steg i rätt riktning då gästerna kunde gå segrande med 2-1. Detta efter att AIK hamnat i underläge redan i den andra minuten och i andra halvlek fick Ayari syna sitt andra gula med drygt 20 minuter kvar att spela.

Detta nederlag till trots har AIK bara tre poäng upp till Hammarby på tredjeplatsen. De spelar nu för att knipa en betydelsefull Europa-plats och den moroten bidrar nog till att man gäller som favoriter inför den här matchen.

AIK har förstås också en bättre trend än IFK Göteborg om vi ser till den senaste månaden. Ser vi till inbördes möten är det också fördel AIK då de har vunnit tre av de fyra senaste matcherna. När de möttes på Friends i våras vann AIK med 1-0.

AIK behöver nu gå för tre poäng och IFK Göteborg har varit inblandade i många målrika matcher på sistone. Det har gjorts över 2.5 mål i Blåvitts sju senaste matcher och båda lagen har gjort mål i sex av dessa.

Sammantaget gör detta att jag tror på en mer öppen och målrik match än när lagen senast möttes. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till 1.80 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.80
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:10, måndag 24 oktober 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: