Speltips IFK Göteborg – Degerfors 4/7: Målsnålare än förväntat

Martin Efvergren Publicerat: 4 July 2022

IFK Göteborg är klara favoriter när man gästas av Degerfors IF i den tolfte omgången av Allsvenskan. Matchen spelas måndagen den 4 juli 2022 med avspark kl 19:00.

IFK Göteborg – Degerfors

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

IFK Göteborg inledde säsongen starkt men hamnade därefter i en svacka. Nu har man emellertid vunnit sina två senaste matcher och står på 17 poäng efter 11 matcher.

Inför vårens sista match mot Gif Sundsvall hade IFK Göteborg bara tagit två poäng på de sex senaste matcherna. Tack vare två sena mål av Marcus Berg kunde då bryta den negativa trenden och vinna med 2-0.

I återstarten borta mot Sirius i måndags var Berg inte tillgänglig för spel, men man lyckades ändå knipa samtliga tre poäng. Hemmalaget dominerade stora delar av matchen, men Blåvitt var kompakta bakåt och effektiva framåt. Det gav till slut en seger med 2-1 för göteborgarna.

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1000 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Degerfors defensiv har förbättrats

Degerfors IF är precis som förra säsongen rejält indragna i bottenstriden i Allsvenskan. Efter elva spelade matcher har man bara tagit sju poäng, vilket ger att man ligger på en negativ kvalplats.

Degerfors tog två raka oerhört viktiga segrar mot bottenkonkurrenterna Sundsvall och Helsingborg i maj. Därefter blev det dock förluster i vårens två sista matcher mot Varberg och Malmö.

Generellt har man börjat sitta ihop på ett bättre sätt den senaste tiden och det visade man även i återstarten mot AIK i söndags. Nikola Djurdjic gjorde sitt första mål i Allsvenskan för säsongen då han gav Degerfors en tidig ledning. Gästerna kvitterade strax innan halvtid och några fler mål gjordes inte.

IFK Göteborg och Degerfors vann båda sina respektive bortamatcher mot varandra förra säsongen. Senaste de möttes i Göteborg vann Degerfors med 3-2 medan Blåvitt tog revansch och vann med 1-0 på Stora Valla i höstas.

IFK Göteborg gäller nu som klara favoriter inför den här matchen. Ett spel på hemmalaget ger omkring 1.62 gånger insatsen.

I mitt tycke är Blåvitt för stora favoriter här. Visserligen ser man ut att få tillbaka Marcus Berg, men totalt sett har man inte varit tillräckligt bra för att jag ska känna mig övertygad att de vinner den här typen av matcher. Att ligga lågt och vänta på kontringslägen, som man gjorde mot Sirius senast, passar dem ganska väl, men så kan de knappast spela mot ett bottenlag på hemmaplan.

Spelbolagen lutar åt att det här kommer att bli målrikt, men jag är mer inne på det motsatta. Degerfors var solida och försvarsinriktade mot AIK och jag räknar med att de kommer försöka spela på ett liknande sätt här. Det tror jag att IFK Göteborg kan få problem med att luckra upp. Mitt spel blir att det kommer göras under 3 mål (asian handicap) till 1.67 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100% upp 1000 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian handicap)
Odds: 1.67
Bolag: Bethard
Spelstopp: 19:00, måndag 4 juli 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: