speltips svenska cupen rekar odds betting

Speltips IFK Göteborg – Häcken 30/10: Guldkantat Göteborgsderby

Häcken kan bli svenska mästare i Göteborgsderbyt mot IFK Göteborg under söndagseftermiddagen.

IFK Göteborg - Häcken

Allsvenskan
Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!
Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Sällan har så mycket stått på spel i ett Göteborgsderby och det lär hetta till mellan dessa två klubbar som tidigare inte haft en särskilt stark rivalitet. Att Häcken kan vinna sin första ligatitel någonsin på Gamla Ullevi är nästan lite poetiskt med tanke på hur de andra tre Göteborgslagen som har Ullevi som hemmaarena har tappat mycket mark under det senaste decenniet – nu är det istället lilla Häcken som har högst svansföring i staden.

Det såg mörkt ut för Häckens del då de kryssade fyra raka matcher och såg ut att vackla efter att ha klarat sig väldigt bra i de två första tredjedelarna av säsongen. De såg ut att falla på målsnöret återigen, men har lyckats resa sig framåt slutet och har spelat oerhört bra när det har varit som tuffast. Att vinna mot både Djurgården och AIK borta i det här skedet av säsongen visar att de verkligen är värdiga vinnare och att de förtjänar alla lovord.

Nu senast så slog de också ett Malmö trots en man mindre i nästan en halvlek och lyckades inte bara hålla undan, utan även utöka trots en man mindre. Malmö har förvisso inte riktigt gått att känna igen under senare tid, men det innebär inte att man ska ta något ifrån Häcken som besegrade de regerande mästarna och i stort sett säkrade sin egen titel.

Med två matcher kvar så behöver de alltså bara säkra en poäng till för att garantera titeln, vilket väldigt mycket pekar på. Mot IFK Göteborg så får de dock klara sig utan Alexander Jeremejeff på grund av avstängningen senast, men de har visat att de har många spelare som kan kliva fram när det väl gäller.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

IFK Göteborg lär inte ge något gratis

Blåvitt må kanske inte ha särskilt mycket att spela för nu på söndag, men motivation lär knappast saknas för att sätta käppar i hjulet för sina stadsrivaler. De lär försöka förhindra att Häcken skulle bli svenska mästare på Gamla Ullevi till varje pris, men frågan är hur långt vilja räcker mot ett lag som har visat sig vara betydligt vassare under säsongen.

IFK Göteborg tillhör dock ett av bara två lag som har lyckats besegra Häcken i år och det gjorde de med besked tidigt på säsongen. Blåvitt var klart bättre på Bravida Arena, men Häcken har haft få matcher där de har sett lika bleka ut som de gjorde då.

Blåvitt har i regel också haft svårt mot toppmotstånd i år där de har vikt ned sig vid ett flertal tillfällen, men nu under slutskedet av säsongen så har de trots allt fått med sig en del fina resultat. De har hunnit besegra både Malmö, och nu senast, AIK – men har varvat detta med att förlora mot både Sundsvall och Degerfors så det är inte helt lätt att veta var man har dem.

Gräsmattan på Ullevi lär i alla fall inte bli bättre nu på senhösten, vilket talar för det mindre spelskickliga Blåvitt här. Det talar även för att det kanske inte blir en särskilt fartfylld match när det dessutom är så mycket på spel. Vi kör därmed på under 2,5 mål för 2.07 hos Bet365.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2.07
Bolag: Bet365
Spelstopp: 15:00
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: