15 mars 2017 IFK Göteborg odds inför allsvenskan

Speltips IFK Göteborg – Kalmar FF 2/5: Motpoler

Det är två vitt skilda spelstilar som möts när IFK Göteborg tar emot Kalmar FF i den sjätte omgången av Allsvenskan. Matchen spelas måndagen den 2 maj 2022 med avspark kl 19.00.

IFK Göteborg och Mikael Stahre fick en välbehövlig stark start på den här säsongen. Man inledde med tre raka segrar och gav därmed sig själva den arbetsro som den här klubben verkligen behöver.

Därefter har man ställts mot tufft motstånd i de två senaste matcherna. Förra måndagen åkte man till Malmö och försökte kriga sig till en poäng, men ett straffmål kom att fälla avgörande till hemmalagets fördel. Dessförinnan spelade man en jämn batalj hemma mot Djurgården som slutade 1-1. Här var man det något bättre laget i första halvlek men bortalaget kom tillbaka och oavgjort får man nog kalla ett rättvist resultat.

Nu väntar så en ny hemmamatch för Blåvitt då man gästas av ett Kalmar FF som kommer från två raka förluster.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Låst matchbild

Kalmar FF var förra säsongens kanske främsta positiva överraskning. Överraska kan man inte längre göra och eventuellt kan det innebära att man kommer få det svårare den här säsongen.

Åtminstone skulle man kunna dra den slutsatsen efter Kalmars två senaste matcher. I tisdags tog man emot IFK Norrköping som valde ett nytt och mer riskminimerande spelsätt – och det kom att vålla KFF en del problem. Hemmalaget styrde matchbilden men Norrköping var effektivast och vann med 2-1.

När IFK Göteborg och Kalmar FF senast möttes på Gamla Ullevi var det bortalaget som segrade 2-0. Förra säsongens första möte slutade 0-0 i Kalmar och Blåvitt har därmed inte besegrat smålänningarna på de fyra senaste försöken.

Mikael Stahres Göteborg och Henrik Rydströms Kalmar är på många sätt varandras motpoler om vi ser till spelmodell. Av allt att döma lär det här bli en match där KFF kommer försöka kontrollera och äga boll medan Blåvitt kommer fokusera på ett aggressivt presspel och ett mer direkt passningsspel.

Kalmar är nog lite pressade efter två raka förluster där man har saknat spetsen i den sista tredjedelen. IFK Göteborg har varit solida i sin defensiv så här långt och kommer sannolikt försvara sig väl även här.

Jag finner anledning att tro att det här kommer att bli en relativt låst tillställning. Det har gjorts under 2.5 mål i IFK Göteborgs fyra senaste matcher och jag tror att den trenden fortsätter. Mitt spel blir att det kommer göra under 2.5 mål totalt till 1.65 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.65
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, måndag 2 maj 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: