6 april 2019 gif sundsvall malmö ff speltips allsvenskan

Speltips IFK Göteborg – Malmö FF 17/10: Formsvaga

Det är två formsvaga giganter som gör upp när IFK Göteborg tar emot Malmö FF i den 26:e omgången av Allsvenskan. Matchen spelas måndagen den 17 oktober 2022 med avspark kl 19:10.

Man skulle kunna säga IFK Göteborgs säsong har haft tre olika faser. Inledningsvis spelade man ganska destruktivt men tog ändå hyfsat många poäng. Därefter började man spela en offensivare fotboll, poängskörden ökade och man började närma sig topplagen.

Nu är man inne i en tredje fas och den är väl den minst positiva. Man har tappat sin defensiva trygghet samt förmågan att få med sig resultat och nu kommer man till den här matchen med fyra raka förluster. I samtliga dessa matcher har man släppt in tre mål.

Bottennappet kom förra helgen då man föll samman i den första halvleken mot Gif Sundsvall. Efter att ha legat under med 3-0 i halvtid lyckades man emellertid snygga till siffrorna till 3-2.

Tät tillställning

IFK Göteborg har tappat sitt positiva momentum och Malmö FF har väl egentligen inte haft någon topp på hela säsongen. Åtminstone inte i allsvenskan där man har fått slita för sina poäng.

Totalt har man tagit 42 poäng, vilket är sex poäng bättre än Blåvitt, men avståndet upp till toppen är i praktiken ointagligt. I allsvenskan kommer MFF från två raka 0-0-matcher på hemmaplan. Förra helgen lyckades man inte få hål på Värnamo i en match som fullt rättvist slutade oavgjort.

I torsdags ställdes man sedan mot Union Berlin på bortaplan och det blev en tung 1-0-förlust precis som det blev när lagen möttes i Malmö. Berget, Lewicki och Olsson tvingades alla utgå skadade i den här matchen.

Malmö FF har nu inte gjort mål på fyra raka matcher medan IFK Göteborg har släppt in 12 mål på sina fyra senaste. Formen är svag hos båda, men problemen de har haft ser lite olika ut. Hursomhelst är det MFF som gäller som favoriter till ett odds omkring 1.85.

Blåvitt har läckt bakåt på sistone, men har räknar jag med att Mikael Stahre har nött de defensiva grunderna i veckan och att man inte kommer att ta några risker i den här matchen. Med andra ord tror jag att den här matchen kan komma att påminna en hel del om den när lagen möttes i Malmö. Då vann hemmalaget med 1-0 mot ett IFK Göteborg som knappt ens försökte anfalla.

Mitt spel blir därför X2 och att det görs under 3.5 mål totalt till 1.77 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X2 & under 3.5 mål
Odds: 2,00
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:10, måndag 17 oktober 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: