Speltips IFK Göteborg – Mjällby 17/7: Tuffa att möta

Axel Sjödin Publicerat: 15 July 2022

Blåvitt tar sig an Mjällby på Gamla Ullevi på söndagseftermiddagen i ett viktigt möte i mitten av tabellen.

IFK Göteborg - Mjällby

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Bara ett poäng skiljer lagen åt då de möts i allsvenskans fjortonde omgång nu på söndag. Blåvitt ligger på åttonde plats i tabellen med 20 poäng medan Mjällby befinner sig precis bakom med 19.

IFK Göteborg togs ned på jorden igen i måndags efter att ha radat upp några fina resultat dessförinnan. Det verkar vara allt eller inget för Göteborg som har haft två fina vinstsviter under säsongen med tre raka, men som inte har vunnit en match utöver det.

Efter att de lyckades besegra Sundsvall, Sirius och Degerfors så bröts dock sviten i måndags då de föll med klara 0-3 på Tele2 mot Hammarby. Det var inget snack om vilket som var det bättre laget och Göteborg hade svårt att skapa några vassa chanser.

Marcus Berg har fått bära ett väldigt stort lass hittills, men förhoppningsvis för Blåvitts skull så kan deras nya värvning Suleiman Abdullahi från Union Berlin vara ett tillskott i offensiven. Det är en spännande värvning som kommer att vara tillgänglig nu från söndag och framåt.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mjällby fortsätter att överraska

Gästerna har haft en stark start på sommarsäsongen där de har fortsatt att sätta käppar i hjulen för storlagen och gång på gång lyckas fortsätta överraska. Med tanke på hur många poäng de tagit mot storklubbarna så är det anmärkningsvärt nästan att de fortsatt ligger på den nedre tabellhalvan, men det är inte mycket som skiljer till lagen ovanför dem.

Andreas Brännström har gjort ett fantastiskt jobb med detta Mjällby och de är ett väldigt tufft lag att möta för samtliga lag i allsvenskan. I de tre senaste omgångarna har de lyckats kryssa mot Norrköping, slå AIK på Friends och nu senast var de inte långt ifrån att plocka poäng mot serieledarna Häcken.

Mjällby gick välförtjänt in i halvtidsvilan med en 1-0-ledning senast, men Häcken kunde vända matchen i andra halvlek. Sett till matchbilden så ska Mjällby trots allt vara väldigt nöjda och de stod för en stark insats mot seriens vassaste lag i nuläget.

IFK Göteborg är klara favoriter inför mötet, men det är lätt att se hur de skulle kunna få problem mot Mjällbys kompakta defensiv. Blåvitt målades upp som att de skulle vara i någon superform inför mötet mot Hammarby, men ser man till motståndet så är det egentligen bara den skakiga vinsten mot Sirius borta som imponerar. Vi spelar därmed på Mjällby med +0,5 asian hos Expekt för 1.80 gånger pengarna.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Mjällby +0,5 asian
Odds: 1.80
Bolag: Expekt
Spelstopp: 15:00
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: