Speltips IFK Göteborg – Sirius 28/8: Spelet har sett bra ut

Axel Sjödin Publicerat: 28 August 2022

IFK Göteborg tar emot Sirius på Gamla Ullevi på söndag i allsvenskans tjugonde omgång.

IFK Göteborg - Sirius

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är två klubbar där mycket har gått rätt på senaste, men där de inte har fått med sig resultaten i de senaste omgångarna. Särskilt Blåvitt har sett mycket bättre ut under sensommaren, men har fått gå lottlösa i två raka matcher mot tufft motstånd.

Spelmässigt så har det sett bra ut för Göteborgs del och firma Bångsbo/Carneil har slagit igenom på riktigt. Mikael Stahre har pratat om ett mer framåtlutat och offensivt Göteborg under ett tag, men det är först i de senare omgångarna som vi har fått se prov på det, inte minst mot Norrköping och Varberg.

Mot Hammarby och Kalmar så ville det sig inte riktigt framför mål, men de var på inga sätt utspelade i någon av matcherna och är säkerligen lite bittra över att inte ha fått med sig poäng från någon av insatserna.

Blåvitt är inte riktigt i klass med de fem lag ovanför som har börjat dra ifrån i toppstriden, men de har i alla fall tagit steg i rätt riktning under säsongen utan att endast förlita sig på sina äldre spelare.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sirius är ojämna i prestationerna

Uppsalaklubben har stått för en fin säsong såhär långt, trots tappet av en spelare som Moustafa Zeidan. De har en klar och tydlig spelidé under Daniel Bäckström och har visat att de kan utmana topplagen på en bra dag.

För tre omgångar sedan så slog de Malmö hemma på Studenternas och senast så var de en hårsmån från att få med sig poäng mot Häcken. Alexander Jeremejeff skulle dock avgöra i den 94:e minuten och sätta Häcken i förarsätet i guldstriden.

Sirius har onekligen en bra högstanivå, men nivån skiljer sig också en del från match till match. Senast de mötte Göteborg hemma på Studenternas så vann Blåvitt med 2-1, men det var en match där Sirius på många sätt var det bättre laget och borde ha fått med sig mer sett till matchbilden.

Inför det här mötet så har IFK Göteborg spelat upp sig en hel del sedan senast och hemmalaget kliver också in i mötet som favoriter. Sirius på hemmaplan är ett mer lätthanterligt möte än Blåvitts två senaste och sett till hur spelet har sett ut så borde de ha fått med sig mer från de matcherna. Vi krånglar inte till det här och spelar på den raka ettan för 1.80 hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: IFK Göteborg vinner
Odds: 1.80
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 15:00
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: