Speltips Kalmar – Elfsborg 24/7: Tät drabbning

Axel Sjödin Publicerat: 24 July 2022

Kalmar och Elfsborg drabbar samman i en på förhand väldigt jämn match på Guldfågeln Arena.

Kalmar - Elfsborg

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Trots att Kalmar ligger på sjätte plats i tabellen och Elfsborg först på nionde så är det bara en poäng som skiljer lagen åt inför helgens möte. De är totalt fem lag som alla ligger i stort sett jämnt och matcher som dessa blir ett vägskäl där man kan närma sig toppen eller botten.

Inget av lagen är i strålande form, men sett till förutsättningarna så är det Kalmar som har gjort en klart bättre säsong. Henrik Rydström har återigen fått till ett defensivt starkt och bolltryggt Kalmar med en vasst presspel.

Sedan återstarten så har resultaten kanske inte imponerat jättemycket med två kryss mot Helsingborg och Sirius samt en förlust borta mot AIK i den senaste omgången. De var dock väldigt nära att få till en kvittering mot AIK i slutminuterna genom två vassa lägen, och det är väldigt sällan som Kalmar är utspelade. De gör i stort sett varje match jämn, även när de själva är favoriter.

Hemma på Guldfågel Arena så är de särskilt svårslagna med bara två förluster hittills och 13 poäng på 7 matcher.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Elfsborg kollapsade mot Molde i veckan

Många hade förväntat sig mycket mer än det vi har fått se från Elfsborg såhär långt. Deras främsta bedrift har väl varit att de inte har förlorat mot något av de andra storlagen, men de har heller inte vunnit och har problem med ojämnhet.

Deras fina svit av att inte förlora i stormatcher bröts dock i veckan då de spelade kval till Conference League och mötte de norska serieledarna Molde på bortaplan. Elfsborg inledde stabilt och gick till halvtidsvila med 1-0, trots att det var en del kaotiska lägen framför det egna målet.

Men i andra halvlek kollapsade de helt på ett sätt som vi är ovana vid att se. Boråsklubben släppte in tre mål inom loppet av elva minuter och därefter så såg det väldigt uppgivet ut. 1-4 skulle komma innan matchen var över också och hoppet om att avancera till nästa omgång tog sig en rejäl törn.

Det var ingen lång resa, men det gäller fortfarande för Elfsborg att återhämta sig efter en sådan förlust. Jag håller Kalmar som väldigt knappa favoriter här, men Kalmar tenderar också att kryssa ofta och därmed kör vi på en dubbelchans 1X kombinerat med ett spel på under 3,5 mål för 1.93 hos Expekt då det ofta tenderar att bli ganska målsnålt när de spelar.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans 1X & under 3,5 mål
Odds: 1.93
Bolag: Expekt
Spelstopp: 17:30
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: