Speltips Kalmar – Göteborg 22/8: Tät tillställning

Martin Efvergren Publicerat: 22 August 2022

Det är två jämnstarka lag som ställs mot varandra när Kalmar FF tar emot IFK Göteborg i den 19:e omgången av Allsvenskan. Matchen spelas måndagen den 22 augusti 2022 med avspark kl 19:00.

Kalmar – Göteborg

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kalmar FF fortsätter att överprestera sett till sina förutsättningar. Den senaste tidens resultat har dock varit blandade. På de fem senaste har man vunnit och förlorat varannan match med totalt tre förluster och två vinster.

I sina senaste hemmamatch svarade man för en gedigen insats då man, fullt rättvist, besegrade AIK med 1-0. Återigen blev det tydligt att man med sitt genomarbetade spelsätt kan äga matcher mot, på pappret, bättre motstånd.

Desto tuffare blev det dock förra helgen mot ett formstarkt Djurgården på Tele2 Arena. Spelmässigt blev det en jämn match men hemmalaget var konkretare i sina attacker och kunde gå ifrån till 3-0 i början andra halvlek. KFF avslutade emellertid starkt och kunde reducera till slutresultatet 3-2.

Hemmastarka Kalmar

IFK Göteborg har höjt ribban rejält på sistone. Spelsättet har blivit alltmer framåtlutat och värdigt ett lag med Blåvitts ambitioner. Det offensiva spelet har utvecklats mycket och det har också gett utdelning på resultaten.

Inför hemmamötet mot Hammarby för en vecka sedan hade man tagit tre raka segrar med en målskillnad på totalt 8-0. Det innebar att man hade chansen att på allvar blanda sig i toppstriden vid en seger. Det blev en jämn tillställning där det emellertid var ganska tydligt att Hammarby ligger lite längre fram i sin utveckling. Därför var det inte orättvist att gästerna kunde avgöra efter en hörnvariant som gav 1-0 med kvarten kvar att spela.

Förutsättningarna inför den här matchen är jämna. IFK Göteborg är just nu tre poäng före i tabellen, men ser vi till inbördes möten är det fördel Kalmar FF. De vann med 2-1 på Gamla Ullevi i våras och Blåvitt har därmed inte besegrat KFF på fem raka matcher. Av dessa har Kalmar vunnit tre och två har slutat oavgjort.

Kalmar är starka hemma och gäller därav som favoriter inför den här matchen. På de sex senaste hemmamatcherna har man tagit fem segrar och ett kryss och totalt endast släppt in ett enda mål.

I samtliga dessa matcher har det totalt gjorts under 2.5 mål och jag finner anledning att tro att inte heller den här matchen kommer att bjuda på något målkalas. Det är fördel Kalmar men IFK Göteborgs uppryckning på sistone gör att jag inte vill räkna ut dem här. Mitt spel blit att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.72 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.72
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, måndag 22 augusti 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: