Speltips Kalmar – Häcken 12/9: Tät tillställning

Martin Efvergren Publicerat: 12 September 2022

Ett hemmastarkt Kalmar FF gästas av BK Häcken i den 22:a omgången av Allsvenskan. Matchen spelas måndagen den 12 september 2022 med avspark kl 19:00.

Kalmar – Häcken

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kalmar FF fortsätter att övertyga. Nu kommer man till det här mötet med tre raka 1-0-segrar och har på allvar tagit upp jakten på en topplacering i allsvenskan.

Förra måndagen kunde man alltså på nytt hålla nollan och vinna med 1-0 när man gästades av Varberg. Därmed har man vunnit sex av sina sju senaste hemmamatcher med just 1-0. Senast man förlorade på hemmaplan var i slutet av april då man tog emot IFK Norrköping.

Kalmar har varit oerhört starka hemma på Guldfågeln Arena den här säsongen. Här har man besegrat topplag efter topplag utan att släppa in mål och härnäst väntar så ett guldjagande BK Häcken.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kalmars hemmafacit är ruggigt starkt

Häcken har, precis som Kalmar FF, överträffat förväntningarna och man går nu för SM-guldet i konkurrens med de tre Stockholmslagen.

Hisingslaget kommer dock från ett lite onödigt poängtapp i hemmamötet mot Degerfors förra helgen. När Jeremejeff gjorde sitt 21:a seriemål som gav Häcken en 2-1-ledning i den 88:e minuten trodde nog de flesta att saken var klar. Men gästerna skulle komma att få sista ordet då man kunde kvittera till 2-2 på tilläggstid.

Dessförinnan hade Häcken vunnit fyra raka matcher i allsvenskan så formen måste, trots missräkningen senast, sägas vara god.

Nu väntar så en tuff uppgift på Guldfågeln Arena där ytterst få lag lyckats göra mål eller få med sig poäng. När Kalmar och Häcken senast möttes på Bravid Arena var det emellertid hemmalaget som vann med 3-1.

Det här är en intressant match på många sätt. En aspekt är att Häcken är seriens målgladaste lag medan Kalmar är allsvenskans målsnålaste lag. De sistnämnda har bara släppt in ett mål på hemmaplan i de åtta senaste matcherna och jag räknar med att även Häcken kommer få jobba hårt för att skapa sina lägen i den här matchen.

Häcken gäller som knappa favoriter, men som jag ser det är det snarare tvärtom med tanke på att Kalmar har hemmafördel. Per Mathias Högmo har gjort ett imponerande jobb med detta Häcken och man har även lyckats väl på naturgräs. Att vinna den här matchen tror jag blir en av de svåraste utmaningarna så här långt. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.95 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.95
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 19:00, måndag 12 september 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: