5 maj 2018 Hammarby GIF Sundsvall speltips Allsvenskan

Speltips Kalmar – Hammarby 8/5: Nytt test för Bajen

Söndagen bjuder på ett väldigt intressant möte från Allsvenskan mellan Kalmar och serieledande Hammarby på Guldfågeln Arena.

Hammarby har haft en strålande inledning på säsongen och toppar serien med tre poängs marginal efter sex spelade omgångar. Det är tydligt att Hammarby har tagit steg i rätt riktning sedan förra säsongen och absolut ser ut att kunna utmana i toppen av allt att döma hittills på säsongen. Kalmar har i sin tur inlett lite ojämnt med tre vinster och tre förluster, men är oavsett aldrig en lätt motståndare under Henrik Rydström.

Hammarby har tveklöst växlat upp sedan fjolårssäsongen under Martí Cifuentes och har sett riktigt bra ut under säsongsinledningen. De har gått från att vara oerhört framåtlutade till att vara ett något mer balanserat lag. Något vi verkligen har kunnat se hittills. Bara det faktum att de har släppt in två mål på sex matcher hittills är något som känns väldigt främmande för ett lag som Hammarby där deras svaga defensiv har hållit tillbaka dem under många år.

Att seriefinalen mot Malmö tidigare i veckan slutade mållöst är på många sätt ett gott tecken för Hammarby, även om flera supportrar i segeryran säkert hade hoppats på mer. Malmö var dock skadedrabbat och det återstår att se huruvida Hammarby kommer att räcka hela vägen, men än så länge så finns det inte mycket att anmärka på.

Frågan är nu bara om de kan ställa om inför en tuff bortamatch mot Kalmar på en gräsmatta av tveksam kvalitet. Det får de i alla fall göra utan Mohanad Jeahze som är borta inför helgens möte.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kalmar borta är aldrig en lätt match

Kalmar har som sagt inlett lite ojämnt med tre vinster och tre förluster hittills. Det har varit en inte obetydlig spelaromsättning i Kalmar under sommaren och Rydström behöver nog en liten startsträcka innan han kan få igång sitt lag på riktigt. Men deras senaste möte mot Blåvitt var ett styrkebesked där de efter en svag start kom in mer och mer i matchen och tillslut kunde vända till seger i andra halvlek.

Hammarby är klara favoriter att gå segrande på Guldfågeln Arena till helgen, men Kalmar borde verkligen inte underskattas här. Deras enda rejäla snedsteg under säsongen hittills har varit bortaförlusten mot GIF Sundsvall, men annars har de inte varit dåliga.

Kalmar kommer inte att låta Hammarby få styra spelet som de vill och kan vara en stor utmaning. I fjolsårsmötet körde de över Hammarby på alla sätt utom i resultatet då de vann med 2-1, det blev också Stefan Billborns avskedsbiljett ur klubben. Oddsen för att de ska kunna rubba Hammarby här är rätt fina och för 1.80 hos Expekt så spelar vi på Kalmar med +0,5 asian i tron om att de kan ställa till det för serieledarna.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Kalmar +0,5 asian
Odds: 1.80
Bolag: Expekt
Spelstopp: 17:30
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: