Speltips Kalmar – Varberg 5/9: Formstarkt hemmalag

Martin Efvergren Publicerat: 5 September 2022

Kalmar FF är klara favoriter när man tar emot Varbergs BoIS i den 21:a omgången av Allsvenskan. Matchen spelas måndagen den 5 september 2022 med avspark kl 19:00.

Kalmar – Varberg

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kalmar FF fortsätter att överprestera sett till förutsättningarna. Med en tredjedel kvar att spela av allsvenskan har man häng på topplagen och nu kommer man från två fina skalper mot toppmotstånd.

KFF har ställts mot AIK, Djurgården, IFK Göteborg och Malmö FF i de fyra senaste seriematcherna. Man har alltså mött lag som ligger ovanför i tabellen och på dessa matcher har man tagit nio poäng.

Det blev förlust borta mot Djurgården, men de övriga tre matcherna har man vunnit med 1-0. Den allra skönaste av dessa segrar lär varit den senaste då man fällde MFF på bortaplan efter ett avgörande mål på tilläggstid.

Hemmastarka Kalmar

Varbergs BoIS har haft det tuffare mot topplagen den här säsongen, men än så länge tar man tillräckligt poäng för att uppnå målsättningen att hänga kvar. Efter 20 matcher har man tagit 21 poäng och därmed har man sex poäng ner till den negativa kvalplatsen inför den här omgången.

Joakim Perssons manskap kommer nu från tre raka kryss. I förra helgens hemmamöte mot IFK Norrköping blev det en poäng som nog kändes lite som en seger då Simovics kvitteringsmål kom i den 97:e minuten. I omgången dessförinnan blev slutet det motsatta då Djurgården lyckades kvittera Varbergs 2-1-ledning på tilläggstid.

Kalmar och Varberg möttes senast i Varberg i den andra omgången och då blev det en klar 3-0-seger för gästerna. Kalmar gäller nu som relativt stora favoriter då ett spel på hemmalaget endast ger omkring 1.57 gånger insatsen.

Henrik Rydströms manskap har vunnit fem av sina sex senaste hemmamatcher med 1-0 och senast höll man nollan i Malmö. Det är förstås imponerande siffror och jag har svårt att se att Varberg ska kunna försämra den statistiken. Mitt spel blir att Kalmar vinner och att det görs under 3.5 mål till 2.17 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Kalmar vinner & under 3.5 mål
Odds: 2.17
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, måndag 5 september 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: