Speltips Kalmar – Värnamo 27/6: Smålandsderby

Martin Efvergren Publicerat: 27 June 2022

Det vankas Smålandsderby när Kalmar FF tar emot uppstickaren IFK Värnamo i den elfte omgången av Allsvenskan. Matchen spelas måndagen den 27 juni 2022 med avspark kl 19:00.

Kalmar – Värnamo

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kalmar FF var förra säsongens mest positiva överraskning i Allsvenskan och trots högre förväntningar har man gjort det väldigt bra även i år. Efter tio spelade matcher har man tagit 16 poäng och ligger på sjätte plats i tabellen.

Precis som alla lag har Kalmar ett par smärre plumpar i protokollet. Förlusten borta mot Gif Sundsvall och mot IFK Norrköping i matchen därefter är väl två matcher tillhör den kategorin.

Totalt sett har man dock mest positiva insatser att se tillbaka på. Framförallt bör då hemmasegrarna mot både Hammarby och Djurgården i maj lyftas fram tillsammans med bortasegern mot IFK Göteborg.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Välorganiserade lag

Nykomlingen IFK Värnamo har också de en mer än godkänd vår bakom sig. Efter tio spelade matcher har man tagit 12 poäng i sin debutsäsong i Allsvenskan. Det ger att man ligger tolfte plats när serien nu återstartar.

Från Värnamo-håll heter det emellertid att man borde ha tagit ännu fler poäng sett till prestationerna. Det tycker jag också att man har fog för att påstå då man överlag sett väldigt stabila ut, i synnerhet i jämförelse med lagen bakom dem i tabellen.

Värnamo avslutade våren starkt och fick med sig alla poäng i mötena mot Helsingborg borta och Hammarby hemma på Finnvedsvallen.

Kalmar FF slog IFK Värnamo med 3-0 i träningsmatch på försäsongen och gäller även som favoriter inför den här matchen. Ett spel på hemmalaget ger då omkring 1.88 gånger insatsen.

Vi har att göra med ett Smålandsderby mellan två lag som tack vare en stark spelidé och identitet kan mäta sig med de bästa i Sverige. KFF är förstås storebror och rättmätiga favoriter, men jag räknar med att Värnamo kommer att stå upp väl.

Jag räknar med att det här kommer att bli en välspelad och jämn batalj mellan två väldigt välorganiserade lag. Jag finner också anledning att tro att de kommer vara skickliga på att ta ut varandras styrkor och att det inte kommer att bli något målkalas. Mitt spel blir att det görs under 2.5 mål totalt till 1.63 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.63
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, måndag 27 juni 2022
TV: 
Stream:  Discovery+