Speltips Malmö – Kalmar 28/8: Klara favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 28 August 2022

Malmö välkomnar Kalmar till Eleda Stadion under söndagen i hopp om att haka på i titelstriden.

Malmö - Kalmar

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Säsongen har lite upp och ned för Malmös del, men i torsdags så klarade de i alla fall av att säkra gruppspel i Europa League och kan nu återigen fokusera på ligaspelet ett tag framöver, där de har sju poäng upp till ligaledande Häcken.

Det såg stabilt ut i båda mötena mot turkiska Sivasspor och 3-1-vinsten hemma följdes upp av en välspelad retur nere i Turkiet där de återigen vann med 2-0. Ett viktigt mål för säsongen är därmed avklarat och kanske kan det lätta pressen på de regerande mästarna.

Man ska aldrig räkna ut Malmö helt från guldstriden, vilket de inte minst visade under förra säsongen. Men då är det viktigt att de börjar plocka trepoängare nu och härnäst så är det hemmamatchen mot Kalmar som gäller. Det är inte särskilt mycket som har förändrats spelmässigt sedan Milos Milojevic lämnade tränarposten, men känslan är ändå att Malmö är på väg uppåt nu, trots lite svajiga resultat i allsvenskan under de senaste omgångarna.

Spelet i Europa har sett bättre ut och de ska ha tillräckligt med spets för att hantera ett ganska bortasvagt Kalmar nu på söndag.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kalmars bortafacit har inte imponerat

Gästerna har tagit ett par tunga skalper de senaste omgångarna då både AIK och IFK Göteborg har besegrats med 1-0 hemma på Guldfågeln Arena. Det var knappast en underhållande fotbollsmatch och Kalmar vann utan att imponera sist, men att de trots allt plockar tre poäng mot ett formstarkt Blåvitt visar ändå på att de är ett av ligans allra tuffaste mittenlag att möta.

Bortaspelet har dock inte alls varit i samma klass. På hemmaplan så ligger de faktiskt delad trea i tabellen med Malmö på 22 inspelade poäng, men på bortaplan så har de däremot bara fått med sig åtta pinnar totalt.

Det har nu gått sex raka matcher på resande fot utan vinst där de tre senaste samtliga är förluster. De lyckades nästan komma tillbaka efter 0-3 mot Djurgården på Tele2 senast då de reducerade två gånger om och pressade för ett kvitteringsmål, kanske kan det ge dem lite självförtroende i bortaspelet. Malmö är däremot inte den lättaste motståndaren på Eleda Stadion.

Kalmar har i alla fall tillbaka både Rasmus Sjöstedt och David Olafsson i backlinjen, men frågan är om det räcker till mot Malmö. Vi spelar på att Malmö vinner kombinerat med ett spel på under 3,5 mål för 2.20 gånger pengarna hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Malmö & under 3,5 mål
Odds: 2.20
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 17:30
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: