Speltips Malmö – Norrköping 11/9: Spännande drabbning

Axel Sjödin Publicerat: 11 September 2022

Söndagen bjuder på ett intressant möte mellan Malmö och Norrköping på Eleda Stadion.

Malmö - Norrköping

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inget av lagen har hittills haft någon strålande säsong. Norrköping har, som vi alla vet, haft en rejäl kris under säsongens gång, men nu är även Malmö inne i en negativ spiral där drömmen om guld redan har grusats.

Malmö har sedan inledningen av augusti inte haft mycket att visa upp gällande resultat. De har under samma period lyckats kvala in till Europa League genom att slå Dudelange och Sivasspor i dubbelmöten, men spelet i allsvenskan har haltat under tiden. Deras enda vinst i ligaspelet kom mot Sundsvall, i övrigt så har de förlorat mot Sirius, Kalmar och nu senast Elfsborg, samt kryssat mot Mjällby.

Från de regerande mästarna så ska man såklart kunna förvänta sig väldigt mycket mer och det börjar bli dags att växla upp nu. Andreas Georgsson har i alla fall klivit åt sidan som interimtränare och lämnat plats åt den gamla bekantingen Åge Hareide som nu återigen har tagit över Malmö.

Hareide fick dock se sitt lag besegrat i torsdags då de ställdes mot Braga på hemmaplan. Det var förvisso ett väldigt tufft motstånd, då portugiserna har varit i monsterform under säsongsöppningen, men Malmö har trots allt mycket mer att ge än vad de har visat.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det blev en viktig seger för Norrköping senast

Efter en väldigt tung säsong så måste det ha känts otroligt förlösande för IFK Norrköpings del att slå Hammarby med 4-1 framför sin egen hemmapublik i förra omgången. Resultatet återspeglar inte direkt matchen och Norrköping fick väldigt bra utdelning på slutet, men man ska absolut inte ta någonting ifrån Peking här.

Glen Riddersholm tog sin första tunga skalp som Norrköpingstränare och det lär ha varit väldigt viktigt för moralen. Inte minst för att de lyckas hålla både Varberg och Värnamo bakom sig i tabellen åtminstone.

Nu kommer dock ännu ett tufft test kort inpå då de gästar Eleda Stadion och ett Malmö med ökad press på sig att vinna. Malmö har inte råd att förlora mer och allt annat än en Europaplacering får ses som en rejäl flopp. Vi har inte direkt fått se någon riktig kämpaglöd från Malmö ännu och de såg inte riktigt påkopplade ut mot Elfsborg senast.

Frågan är när Malmö kan växla upp, Norrköping är trots allt en storklubb och en match på hemmaplan mot dem borde vara hög prioritet för hemmalaget. Malmö är också klara favoriter till segern här, så istället kikar vi på ett målspel. För Norrköpings del så har underspelet suttit i 10 av de senaste 12 ligamatcherna och de har trots allt haft problem med målskörden. Samtidigt så har Malmö sett rätt bleka ut och därmed så lockar 2.08 gånger pengarna på under 2,5 mål här hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2.08
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 17:30
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: