Elfsborg Gefle 7 maj 2016

Speltips Mjällby – Elfsborg 7/8: Tät tillställning

Mjällby tar emot ett krisande Elfsborg på Strandvallen i en av de senare matcherna från söndagens allsvenskan.

Det är ett Mjällby i fin form, som faktiskt inte är alls långt bakom toppstriden, som tar emot ett Elfsborg som fortsatt går tungt. Mjällby ligger tre placeringar och fem poäng före sina motståndare inför omgången, men Elfsborg är trots detta och trots spel på bortaplan ändå favoriter till segern på söndag.

Sedan allsvenskan drog igång igen under sommaren så har Mjällby tagit elva poäng på de sex matcher de har spelat, och det har inte varit mot lätt motstånd. Deras enda förlust kom mot Häcken i en match där de borde ha kunnat få med sig mer efter att ha varit överlägsna under första halvlek och haft chanser på långt fler än ett mål.

Nu under de senaste omgångarna så har de i alla fall två raka segrar i ryggen. Segern hemma mot Degerfors satt väldigt långt in, men den sena vändningen tyder ändå på en styrka i truppen. De toppade detta med en vinst borta mot Sirius i förra omgången efter att Viktor Gustafsson avgjort med ett drömmål på volley upp i vänstra krysset.

Generellt sett så är Mjällby vassa på att möta bättre lag och inta rollen som underdog, därmed så lär Elfsborg kanske inte skrämma dem direkt, särskilt inte med tanke på vilken säsong de har haft.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Elfsborg har inte vunnit på sju matcher

Boråsklubben har nu gått sju raka matcher utan vinst och med tanke på vilka framgångar de har skördat de senaste åren med ett snarlikt spelarmaterial så finns det en del obesvarade frågor kring Elfsborg.

Deras kollaps och uttåg mot norska Molde redan i den andra kvalomgången till Conference League var en stor besvikelse, men det är framförallt deras oförmåga att vinna matcher i ligan som har varit alarmerande.

De hade sina chanser i deras senaste möte mot Häcken som slutade i en målkavalkad. Det var tre mål gjorde innan matchklockan stod på åtta minuter ens och det skulle bli fem mål till innan slutsignalen ljöd.

En riktigt så galen match ska vi nog inte vänta oss när Mjällby står för motståndet, då de är rätt kompakta. Ifall Elfsborg nu hittar tillbaka till en hög nivå så ska de vara favoriter här, men de har inte riktigt visat tecken på det ännu och det borde vara en matchbild som passar Mjällby. Därmed spelar vi på dubbelchansen 1X för 1.68 hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans 1X
Odds: 1.68
Bolag: Expekt
Spelstopp: 17:30
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: