Speltips Mjällby – Malmö 21/8: Tuff nöt att knäcka

Axel Sjödin Publicerat: 21 August 2022

Ett Mjällby som har imponerat under säsongen möter ett Malmö som har satt en fot i Europa League-gruppspelet i veckan.

Mjällby - Malmö

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mjällby under Andreas Brännström har fortsatt att imponera och har inte visat några tecken på att stanna av. De är fortsatt på den övre tabellhalvan och befinner sig bara sex poäng bakom Malmö inför omgången.

Gång på gång så har Mjällby satt käppar i hjulet för de stora lagen och har visat sig vara en väldigt svår nöt att knäcka då de är väldigt bekväma med att ligga och försvara i väntan på omställningar.

De hade sina chanser senast mot Häcken, men fick tillslut lämna Hisingen tomhänta efter att ha förlorat med 0-1 efter ett sent mål från hemmalaget. Men i övrigt så har det sett väldigt bra ut från Mjällby under hela sommaren där de även har sett bra ut när de själva har varit tvungna att styra spelet.

De är ett stabilt mittenlag som alla lag på den övre halvan kan komma att få problem med och hemma på Strandvallen så kan de definitivt stå upp mot ett Malmö som inte har haft sin bästa säsong hittills.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Vi väntar fortfarande på att Malmö ska växla upp

Gästerna kommer från en övertygande vinst i Europa League-playoffet mot turkiska Sivasspor i torsdags med klara 3-1. De har därmed en klar fördel inför returen och har nu ena foten i Europa League-gruppspelet efter vad som var deras mest övertygande insats på ett tag.

Malmö har inte riktigt levt upp till förväntningarna under säsongen och det blev ingen klar förbättring direkt efter att Andreas Georgsson tagit över som vikarierande tränare efter Milos Milojevic avsked. Men insatsen mot Sivasspor var åtminstone lite lovande och kanske kan Malmö växla upp nu efter en rätt blek sommar.

Möjligtvis bortsett från ett glödhett Djurgården så är trots allt Malmö Sveriges bästa lag och får de bara bitarna på plats så ska de kunna utmana om ligatiteln parallellt med spel i Europa League med sin breda trupp.

Malmö lär dock ha returen på torsdag i bakhuvudet och rotera en del spelare i mötet mot Mjällby. De är i alla fall klara favoriter inför torsdagens möte, men ännu är jag inte helt övertygad om att Malmö har växlat upp och Mjällby borta är precis ett sånt möte som årets Malmö kan tappa poäng i. Vi spelar därmed på dubbelchansen 1X för lockande 2.12 hos Mr Green.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans 1X
Odds: 2.12
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 15:00
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: