Speltips Norrköping – AIK 21/8: Svaga formkurvor

Axel Sjödin Publicerat: 21 August 2022

Två lag med bekymmer ställs mot varandra på Parken då Norrköping tar emot AIK under söndagen.

Norrköping - AIK

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Norrköpings floppsäsong är inga nyheter och de ligger fortsatt kvar på den nedre tabellhalvan inför helgens omgång. Det är inte riktigt lika illa däran hos AIK, men saker och ting har börjat gå utför även i Solna och efter veckans insats ute i Europaspelet så är frågan vad nästa steg är för Gnaget.

AIK har egentligen inte sett särskilt imponerande ut under hela sommaren och har med små marginaler lyckats ta sig vidare i Conference League-kvalet medan de har gjort sitt bästa för att lyckas balansera det med ligaspelet. Det har gått utför mer och mer och i torsdags föll de på ändan då de förlorade med 0-3 mot Slovácko nere i Tjeckien och därmed har ett oerhört tufft utgångsläge i playoff-returen.

I nuläget så pekar det mesta på att det har skitit sig på båda fronterna då de inte är inblandade i guldstriden och förmodligen kommer att missa Conference League-gruppspelet. De har ett rätt tunn och ålderstigen trupp som har matchats väldigt hårt och insatserna har blivit sämre och sämre. Ingenting blir bättre av att de dessutom hade strul med flyget på hemresan från Tjeckien och nu tvingas spela en bortamatch mot Norrköping med returen på torsdag i bakhuvudet.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Norrköping kan bara förbättras

Glen Riddersholm gjorde sin första match som tränare för Norrköping då de mötte Elfsborg borta i Borås förra helgen. Det ångestladdade mötet mellan årets två krislag slutade passande nog 1-1, vilket ändå får ses som ett fullt godkänt resultat för Norrköpings del.

Då de vann mot Degerfors i omgången dessförinnan så har de nu åtminstone tagit poäng i två raka matcher. De har på intet sätt tagit sig ut ur krisen ännu, men med tanke på det spelarmaterial som de besitter så är det svårt att se att de skulle kunna göra något annat än att förbättras framöver.

Peking har hittills bara vunnit mot bottenlag i stort sett, men nu finns det väldigt fina förutsättningar att kunna få med sig en tung skalp mot ett utkört AIK som i stort sett är tvungna att rotera lite spelare från startelvan förr eller senare.

Att döma av AIK:s insatser mot Kalmar, Värnamo och ute i Europa under augusti så ska detta vara ett guldläge för Norrköpings del. För 2.20 hos Lucky Sports så spelar vi helt enkelt på den raka ettan här i tron om att Norrköping är på rätt väg och att AIK är lika slutkörda som de såg ut att vara i Tjeckien.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Norrköping vinner
Odds: 2.20
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 17:30
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: