Speltips Norrköping – Värnamo 2/5: Fördel hemmalaget

Det är två lag med välbehövliga segrar i ryggen som möts när IFK Norrköping tar emot IFK Värnamo i Allsvenskan. Matchen spelas måndagen den 2 maj 2022 med avspark kl 19.00.

IFK Norrköping har fått en motig start på säsongen. Inför mötet mot Kalmar på bortaplan i tisdags hade man bara tagit en poäng på fyra matcher, vilket fick Rikard Norling att ta till ett beprövat taktiskt koncept.

För det var mycket som påminde om AIK:s spelsätt då Norling ledde dem till SM-guld. Och det var en taktik som gav utdelning då Kalmar inte lyckades komma åt Norrköping då de försvarade i en 5-3-2-formation. Därtill fick bortalaget en drömstart med 1-0 redan efter drygt fem minuter. Totalt sett var man effektivast då lyckades ta säsongens första seger med 2-1 på Guldfågeln Arena.

Nu väntar så nykomlingen IFK Värnamo som också de kommer från sin första, historiska seger i Allsvenskan.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sämre på bortaplan

IFK Värnamo har visat att man är ett lag som definitivt inte kommer att göra borta sig på den här nivån. I bortamötet mot Elfsborg fick man det svårt, men i övrigt har man varit en väldigt jobbig motståndare.

Efter tre matcher hemma på Finnvedsvallen är man alltjämt obesegrade. Man har då kryssat mot både Sirius och Malmö och förra måndagen besegrade man Degerfors med 2-0. Därmed står man på fem poäng efter fem matcher vilket är en poäng bättre än Norrköping.

För tränare Kim Hellberg blir det här förstås en speciell match då han ställs mot sin forna klubb på bortaplan. Han lär kunna motståndaren utan och innan, men Norrköpings lyckade systemändring senast gör det något svårare att veta var man har Peking.

Det var ett betydligt lägre pressande, riskminimerande och reaktivt Norrköping vi fick se mot Kalmar. Även om det gav bra utdelning så tror jag ändå att vi kommer få se ett annat Snoka mot en nykomling på hemmaplan.

På pappret är IFK Norrköping naturligtvis det bättre laget och det här är en match som de bör vinna. Värnamo är emellertid svårslagna och defensivt välorganiserade och kommer säkerligen ger Norrköping en match här. Känslan är dock att Värnamo framförallt kommer ta sina poäng på hemmaplan men att man, likt Elfsborgsmatchen där man föll med 4-1, kommer få det klart svårare på bortaplan.

Jag finner anledning att tro att Norrköping kommer att gå segrande från den här bataljen. Mitt spel blir därför en rak etta, att IFK Norrköping vinner till 1.67 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Norrköping vinner
Odds: 1.67
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, måndag 2 maj 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: