Speltips IFK Göteborg AIK 2 juli 2020

Speltips Sirius – AIK 2/10: Dålig form hos båda lagen

Två lag med tveksam form drabbar samman då Sirius välkomnar AIK till Studenternas IP på söndagseftermiddagen.

Båda klubbarna är förmodligen väldigt tacksamma över att det har varit landslagsuppehåll där de har fått tid att vila upp sig och jobba på sina svagheter. Varken Sirius eller AIK har haft bra form på senaste och det ska bli väldigt intressant att se hur båda lagen klarar av den här matchen på söndag.

Sirius har fem raka förluster i ryggen och efter vad som såg ut som en ganska bra period i somras, där de bland annat slog Malmö, har helt försvunnit. De har varit väldigt ojämna under Daniel Bäckström, som inte är rädd att ta risker som tränare, på gott och ont.

De har i alla fall sju poäng ned till Degerfors på kvalplatsen, men med den form som de har haft på senaste så behöver de kanske se upp trots allt. Det är ett avstånd som har krympt med sex poäng under de fyra senaste omgångarna.

Sirius har en för bra trupp för att vara nedflyttningshotade, och det är dags att bevisa detta nu efter en tung period. I nästa omgång möter de just Degerfors och förlorar Sirius de kommande två matcherna så kan de bli indragna i botten på riktigt.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

AIK bör kunna lyfta sig under säsongsavslutningen

Det har återigen varit en tuff period för AIK som inte riktigt fått det lyft under Henok Goitom som många hade hoppats på. Det såg lovande ut direkt under hans öppningsmatch mot Norrköping, men på det senaste så har det gått lite trögare och Gnaget har nu i stort sett fallit ur guldstriden. Istället så ser det ut att bli en tuff kamp om tredjeplatsen som gäller under den resterande delen av säsongen.

I deras två senaste matcher så har de förlorat med 0-2 borta mot Varberg och därefter kryssat hemma mot Degerfors, som dessutom hade möjlighet att få med sig alla tre poäng hem framåt slutet. Det duger inte ifall man vill utmana om guld och ifall det nu fanns någon chans att Goitom skulle få stanna även nästa säsong så gick den förmodligen upp i rök nu innan landslagsuppehållet.

AIK har dock en av ligans mest ålderstigna trupper som märkbart hade problem att balansera liga- och Europaspel, till skillnad från Djurgården till exempel. De kan nog ha mått väldigt bra av detta landslagsuppehåll och jag förväntar mig ändå en förbättring från deras håll framöver då deras lag är väldigt starkt så länge alla kan komma upp i nivå. Vi spikar därmed den raka tvåan här för 2.05 gånger pengarna hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: AIK vinner
Odds: 2.05
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 17:30
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: