Speltips Sirius – Djurgården 4/9: Fördel gästerna

Axel Sjödin Publicerat: 4 September 2022

Ett lite svajigt Sirius välkomnar ligatvåan Djurgården till Studenternas under söndagseftermiddagen.

Sirius - Djurgården

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Djurgården har återigen tagit sig upp på andra plats i tabellen efter förra helgens viktiga seger mot Elfsborg. De är nu tre poäng bakom Häcken i tabellen och har sett ut som Sveriges bästa lag under långa perioder i sommar, men frågan är om de kan balansera ligaspelet med gruppspelet i Conference League som börjar på torsdag.

Det känns som Häckens och Hammarbys titel att förlora i nuläget, men Djurgården är tveklöst den största utmanaren trots tvåfrontskriget. Spelschemat är dock väldigt tufft de kommande veckorna med två matcher ute i Europa varvat med ett Stockholmsderby och ett möte mot IFK Göteborg.

Defensiven har inte riktigt varit lika vass sedan succébacken Isak Hien lämnade för Hellas Verona för ett par veckor sedan och Djurgården saknar nu den snabba mittbacken som kan hänga med i de defensiva omställningarna. Det kan mycket väl bli ett problem även om Hjalmar Ekdal och Marcus Danielson är ett väldigt stabilt mittbackspar i allsvenska mått mätt.

De kliver i alla fall in som klara favoriter mot Sirius och känner sig nog tvungna att plocka tre poäng ifall de inte ska tappa alltför mycket mark i guldstriden.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sirius har tre raka förluster i ryggen

Hemmalaget har en någorlunda stark säsong i ryggen där de så att säga toppar den nedre tabellhalvan. Sirius högstanivå har ställt till det för flera topplag i år, inte minst när de besegrade Malmö hemma för fyra omgångar sedan.

Vinsten mot Malmö var dock också den senaste och därefter har resultaten inte sett lika bra ut. Ett kryss borta mot Helsingborg har följts upp av två raka förluster mot Häcken och IFK Göteborg. Det ska dock sägas att de var väldigt nära att få med sig poäng mot serieledarna, men mot Blåvitt så såg de ganska bleka ut under långa perioder samtidigt som de tappade Patrik Karlsson Lagemyr i ännu en ny tung knäskada.

Djurgården roterade en hel del spelare under mötet mot Syrianska i svenska cupen och har således fått en veckas vila för många av deras nyckelspelare inför den tuffare period som väntar. Mot ett rätt ojämnt Sirius så håller jag trots allt Djurgården som klara favoriter och vi spelar därmed på att gästerna går segrande ur mötet för 1.76 hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Djurgården vinner
Odds: 1.76
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 15:00
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: