Speltips Elfsborg Degerfors

Speltips Sirius – Elfsborg 14/5: Fördel bortalaget

IK Sirius tar emot IF Elfsborg i den åttonde omgången av Allsvenskan. Matchen spelas lördagen den 14 maj 2022 med avspark kl 17:30.

Efter tre raka förluster och totalt 0-10 i målskillnad på dessa matcher kunde Sirius studsa tillbaka i bortamötet mot Varberg i söndags. Man bröt då måltorkan och kunde stänga igen bakåt och ta en väldigt viktig 2-0-seger. Därmed står Sirius på tio poäng efter sju spelade matcher i Allsvenskan.

Inför mötet mot Varberg var det närapå krisstämpel på Sirius. Dessförinnan hade man svarat för en mycket tam insats då man föll med 4-0 borta mot Djurgården. Ingenting stämde för Daniel Bäckströms manskap i den matchen och nästan lika illa hade det sett ut i de två föregående matcherna mot Mjällby och Hammarby.

Därför var det ett viktigt besked man gav senast då man spelade en lite mer cynisk bortamatch. Den typen av inställning lär man behöva ta med sig då man nu tar emot ett skickligt Elfsborg.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sirius lär få problem

IF Elfsborg är bara en poäng före Sirius i tabellen, men totalt sett har deras prestationer ganska klart överträffat Uppsala-lagets. Elfsborg har två plumpar i protokollet och det är förlusterna mot Mjällby och Helsingborg. I de övriga matcherna har man sett ut som ett topplag.

Det gjorde man definitivt då man körde över Degerfors med hela 6-0 på Stora Valla i den näst senaste omgången. När man tog emot Djurgården i måndags var det inte samma sprudlande offensiv som visades upp. Motståndet var förstås ett annat och det blev en tät tillställning som förblev mållös, vilket får sägas vara ett rättvisande resultat.

Vad gäller inbördes möten så är det fördel Elfsborg inför den här matchen. Förra säsongen vann de båda mötena mot Sirius – med 2-0 på Studenternas samt med 3-0 på Borås Arena i höstas.

Sirius är starka på hemmaplan och man vann sina två första matcher i Uppsala mot Sundsvall och Helsingborg. Men mot bättre motstånd som Hammarby och Djurgården har man blivit rejält straffade och risken är stor att man kan komma att bli det även här.

Elfsborg vann de båda mötena mot Sirius relativt komfortabelt förra säsongen och de trivs mot den här typen av possession-inriktade motståndare. Boråsarnas patenterade press- och omställningsspel brukar då vara som allra effektivast.

Som jag ser det talar det mesta för att Jimmy Thelins manskap kommer att vinna den här matchen. Mitt spel blir därför en rak tvåa, att Elfsborg vinner till 1.64 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Elfsborg vinner
Odds: 1.64
Bolag: Betsson
Spelstopp: 17:30, lördag 14 maj 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: