Speltips Sirius – Häcken 22/8: Fördel gästerna

Martin Efvergren Publicerat: 22 August 2022

Mittenlaget IK Sirius tar emot ett guldjagande BK Häcken i den 19:e omgången av Allsvenskan. Matchen spelas måndagen den 22 augusti 2022 med avspark kl 19:00.

Sirius – Häcken

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

IK Sirius fortsätter att göra sin grej och den är välskött och genomtänkt och det har gjort dem till ett stabilt allsvenskt lag. De spelar en attraktiv fotboll som utvecklar fotbollsspelare och som därtill är resultatmässigt vägvinnande.

I sin senaste hemmamatch firade man en stor triumf då man tog en fin skalp i form av en 2-1-seger mot Malmö FF.

Sirius högstanivå är hög, men förmågan att nå upp dit i match efter match har man inte riktigt. Det blev också tydligt då man förra helgen åkte ner till Helsingborg och fick med sig ett kryss. Det blev en jämn och tät batalj där HIF hade mest att spela för och pressade Sirius mot slutet. Bortaspelarna såg därför klart nöjdast ut med det oavgjorda resultatet.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Galen match senast

BK Häcken är det stora utropstecknet i toppstriden och än så länge är det ingenting som tyder på att man är på väg att vackla. Visserligen föll man tungt med 2-1 hemma mot toppkonkurrenten Djurgården för tre omgångar sedan, men därefter har man tillbaka till vinnarspåret.

Häcken kommer nu från en 1-0-seger hemma mot Mjällby som satt långt inne. Skyttekungen Alexander Jeremejeff var inte i skick att starta, men kom med kvarten kvar att spela och det var också då som Mikkel Rygaard kunde sätta matchens enda mål. I omgången dessförinnan fick man en betydligt enklare resa då Helsingborg besegrades med hela 5-0.

Nu väntar så ett Sirius som bjöd på tufft motstånd när lagen senast möttes. Det blev då en oerhört svängig och målrik tillställning på Bravida Arena strax innan sommaruppehållet. Trots att Häcken fick målvakt Abrahamsson utvisad i början andra halvlek och trots att Kouakou kvittera till 3-3 i den 95:e minuten fick ändå hemmalaget sista ordet då Hovland avgjorde till 4-3 i matchens sista sekunder.

Vi har att göra med två spelskickliga och offensivt inriktade lag och mycket talar för att det blir en underhållande match. Häcken har emellertid lite mer individuell spets på de flesta positioner och det tror jag kommer att fälla avgörande till deras fördel. Mitt spel blir en rak tvåa, att Häcken vinner till 1.81 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Häcken vinner
Odds: 1.81
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp:
19:00, måndag 22 augusti 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: