Speltips Sirius – IFK Göteborg 27/6: Övervärderat bortalag

Martin Efvergren Publicerat: 27 June 2022

Det är jämna förutsättningar när IK Sirius gästas av IFK Göteborg i den elfte omgången av Allsvenskan. Matchen spelas måndagen den 27 juni 2022 med avspark kl 19:00.

Sirius – IFK Göteborg

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

IK Sirius hade en djupare svacka i april där man förlorade tre raka matcher med totalt 0-10 i målskillnad. Därefter visade man styrka när man höjde sig rejält i de resterande matcherna och sammantaget har man gjort en fullt godkänd vår.

Efter tio spelade matcher i Allsvenskan har Sirius tagit 14 poäng och ligger på elfte plats men med lika många poäng som IFK Norrköping och kommande motståndaren IFK Göteborg.

Det kunde dock ha varit mer om man inte, i viss mån, slarvat bort minst en poäng i bortmötet mot Häcken innan uppehållet. Man var då en man mer efter en Häcken-utvisning i den 55:e minuten, men föll ändå efter en dramatisk avslutning där hemmalaget satte 4-3 i matchens sista sekunder.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Sirius

IFK Göteborg står alltså, precis som Sirius, på 14 poäng efter tio matcher. De inledde säsongen starkt, men hamnade sedan i en svacka där man bara hade tagit en poäng på fem matcher inför vårens sista match hemma mot Gif Sundsvall. Där kunde man så, efter två sena mål av Marcus Berg, bryta den trenden och ta tre viktiga poäng.

Förväntningarna på Blåvitt är förstås högre än på Sirius och i Göteborg är man nog inte speciellt nöjda med våren. Framförallt eftersom trenden pekar åt fel håll och spelet har generellt lämnat en del övrigt att önska. Tobias Sana-gate var heller inte vad klubben behövde och har sannolikt påverkat gruppen negativt.

Sirius och IFK Göteborg ser på förhand ut som två jämnstarka lag. De har tagit lika många poäng i år och förra säsongen slutade båda mötena oavgjort. Senaste mötet i Uppsala i höstas slutade 3-3 och förra vårens möte i Göteborg slutade 2-2.

Hos spelbolagen är också jämnt mellan lagen. Blåvitt gäller generellt som knappa favoriter då ett spel på att gästerna ger omkring 2.38 gånger insatsen.

Som jag ser det är Sirius undervärderade här. De har en metodik i sitt offensiva spel som IFK Göteborg inte kan mäta sig med och hemma på sitt konstgräs bör de ha goda chanser att vinna.

Uppehållet kan till viss del ha förändrat saker, men Sirius såg väldigt bra ut i de sista fyra matcherna under våren. Blåvitts trend var den motsatta och jag finner ett bra ett spelvärde i att Sirius vinner den här matchen. Mitt spel blir Sirius 0 (asian handicap) till fina 2.08 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sirius 0 (asian)
Odds: 2.08
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, måndag 27 juni 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: