Speltips Sundsvall – Häcken 18/7: Klara favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 18 July 2022

Det är toppen mot botten som möts då Sundsvall tar emot Häcken i den fjortonde omgången på måndagskvällen.

Sundsvall - Häcken

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sundsvall fortsätter att jaga poäng i hopp om att ta sig upp på säker mark i tabellen. Men det kommer inte att bli en lätt uppgift nu på måndag då serieledande Häcken gästar NP3 Arena. Gästerna är klara favoriter till att ta med sig samtliga tre poäng hem till Hisingen.

Det har varit en tung säsong hittills för Sundsvall med en del rent bedrövliga insatser, men i de två senaste omgångarna så verkar de ha vaknat till liv något. Deras chockartade vinst mot Malmö för två omgångar sedan följdes upp med ett kryss borta mot Värnamo i den oerhört viktiga sexpoängsmatchen i bottenstriden.

Giffarna har därmed tagit några tunga poäng de senaste veckorna, men det är fortsatt svårt att säga om de rör sig åt rätt håll. Deras defensiv har varit ett stort problem under säsongen och de toppar antalet insläppta mål med sina 31. Dessutom så har de tappat sin mittback Anton Eriksson till Norrköping och har inte gjort några värvningar för att förstärka truppen ännu.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Häcken är obesegrade i tio raka

För Häckens del så är det bara tre poäng som gäller nu på måndag. De har spelat fantastiskt bra hittills under säsongen och toppade serien inför omgången. De har presterat över alla förväntningar än så länge och får de bara behålla Alexander Jeremejeff så finns det ändå goda chanser för att vara med och slåss om titeln i år.

De har redan säkrat en tung värvning i Simon Gustafson, som återvänder till klubben efter spel ute i Europa och där återförenas med sin tvillingbror Samuel. Häcken känns stabila i alla lagdelar i nuläget, men det kan bli svårt att behålla Jeremejeff under transferfönstret.

Som obesegrade i tio raka matcher så är det inga tveksamheter kring formen för Häckens del. De har dock sällan dominerat matcher och har faktiskt bara vunnit med mer än uddamålet vid ett enda tillfälle. Senast mot Mjällby såg de ut att vara illa ute då listerlänningarna var det bättre laget i första halvlek och gick in till halvtidsvila. Men Häcken är mentalt starka och har vänt underlägen vid fler än ett tillfälle den här säsongen, de vann också här med 2-1 tillslut.

Sundsvall brukar lyckas trycka in åtminstone ett mål på hemmaplan, vilket de har gjort i sex av sju hemmamatcher hittills. Häcken har inte heller hållit nollan i en enda match än så länge. Vi får se hur långt det räcker, men jag tror att Häcken är för vassa i slutändan. Därför kombinerar vi ett spel på gästerna med att båda lagen gör mål för 2.75 gånger pengarna hos Campobet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Häcken vinner & BLGM
Odds: 2.75
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 19:00
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: