Speltips Varberg – AIK 11/9: Favoriten håller

Axel Sjödin Publicerat: 11 September 2022

Varberg välkomnar AIK till Påskbergsvallen under söndagseftermiddagen där gör upp om tre poäng.

Varberg - AIK

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Då Hammarby och Djurgården gör upp i ett derby tidigare under eftermiddagen så lär AIK se sin chans att närma sig toppen genom att plocka tre poäng i Varberg. Det lär dock bli lättare sagt än gjort, då Varberg är en erkänt klurig bortamatch.

Varberg har dock inte varit i någon vidare bra form under den senare tiden och är det lag som ligger närmast bottenstriden av de på säker mark. Med fem poäng ned till Degerfors så har Varberg inte råd att slappna av ännu och lär göra allt de kan för att sätta käppar i hjulet för gästernas planer.

Då Djurgården kom på besök för tre omgångar sedan så öppnade Varberg väldigt piggt och gick in i halvtidsvila med 2-0. Därefter kom det dock ett rött kort redan i den 46:e för hemmalaget och en väldigt tung seger grusades då de fick nöja sig med 2-2 tillslut.

Men på det hela taget så är Varberg inte riktigt lika starka som under fjolåret och har sällan haft något att sätta emot topplagen. De har istället plockat poäng där det har behövts, vilket förmodligen kommer räcka till nytt kontrakt återigen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

AIK måste vinna om de ska kunna satsa på guld

Då det inte blev någon Conference League tillslut så har AIK bara ligaspelet att fokusera på nu och de har åtminstone siktet inställt på en topp tre-placering. Av alla lag i guldstriden så är det AIK som har det mest överkomliga spelschemat kvar och ifall nu guld ska vara en möjlighet så måste de vinna matcher som denna på Påskbergsvallen.

Det lär med andra ord inte saknas motivation för gästerna som verkar ha tagit ett steg i rätt riktning sedan Henok Goitom tog över som tränare. Med en så pass ålderstigen stomme i laget så är de nog ett av de lag som lämpar sig sämst för ett tufft spelschema med matcher ute i Europa, men med bara ligan kvar så bör de kunna stiga i tabellen igen.

Senast så körde de över Sundsvall med 4-0 hemma, och den enda anmärkningen är väl att det dröjde först till andra halvlek innan målen började komma. Inför matchen mot Varberg så är det enda orosmolnet egentligen John Guidettis vara eller icke-vara i truppen då han ådrog sig en skada i derbyt. Han verkar dock vara på bättringsvägen och lär vara med i slutspurten.

Med tanke på hur uddlösa Varberg ofta har sett ut mot topplag under säsongen samt att AIK verkar gå åt rätt håll så känns den raka tvåan för 1.86 hos Lucky Sports som ett bra spel inför matchen.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: AIK vinner
Odds: 1.86
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 17:30
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: