Speltips Varberg – Djurgården 20/8: Tuff prövning

Martin Efvergren Publicerat: 20 August 2022

Viktiga poäng står på spel i botten och toppen av Allsvenskan när Varbergs BoIS tar emot Djurgårdens IF. Matchen spelas lördagen den 20 augusti 2022 med avspark kl 15:00.

Varberg – Djurgården

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Som förväntat går Varberg en kamp för att undvika de tre sista platserna i Allsvenskan. Genomgående har man haft ganska stora problem på bortaplan och mot de bättre lagen i serien, men man har tagit många betydelsefulla poäng mot bottenkonkurrenterna. Det gör att man för tillfället har sju poängs marginal ner till Degerfors på kvalplats.

På de fem senaste matcherna har Varberg plockat fem poäng. I söndags gick man en jämn batalj borta mot Degerfors som slutade 1-1.

I de två senaste hemmamatcherna har man dock varit långt ifrån poäng då man förlorat med stora siffror mot både Hammarby och IFK Göteborg. Däremellan tog man emellertid en mycket viktig 3-1-seger borta mot GIF Sundsvall.

Jämnare än förväntat

Djurgårdens prestationer den här sommaren imponerar något oerhört. Framförallt har man tagit sig an Europa-spelet på ett sätt som det var längesedan man såg ett svenskt lag vara kapabla till. Det enda som just nu talar emot dem är det täta spelschema som det inneburit och som ett avancemang till Conference Leagues gruppspel kommer att innebära.

Hursomhelst kommer man nu till den här matchen med 13 segrar och ett kryss på 14 senaste matcherna. Förra helgen valde firma Lagerlöf/Bergstrand att rotera en del i startelvan då man besegrade Kalmar hemma med 3-2.

I den matchen visade man möjligen tecken på trötthet då man tappade 3-0 till 3-2 i slutskedet. Alla sådana tendenser var dock som bortblåsta då man i onsdags på nytt satte ner gaspedalen och slog cypriotiska Apoel med 3-0 hemma på Tele2 Arena.

När Varberg och Djurgården senast möttes i Stockholm i slutet av maj var gästerna chanslösa i en match som slutade 4-0 till hemmalaget.

DIF gäller nu som stora favoriter inför den här matchen. Det som talar till Varbergs fördel är emellertid Djurgårdens täta spelschema där man kommer från något av en urladdning i veckan.

Djurgården ser för tillfället ut som en blårandig, ostoppbar maskin och en otvivelaktig guldkandidat. Jag finner ändå anledning att tro att det här kan bli en tuffare prövning än vad flesta kanske förväntar sig. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 2.05 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 2.05
Bolag: Betsson
Spelstopp: 15:00, lördag 20 augusti 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: