Speltips Varberg – IFK Göteborg 8/8: Test i väst

Axel Sjödin Publicerat: 8 August 2022

Varberg välkomnar ett formstarkt IFK Göteborg till Påskbergsvallen under måndagskvällen.

Varberg - IFK Göteborg

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Båda lagen kommer från tunga vinster i förra omgången och lär vara nöjda med sina insatser förra helgen. Varberg har skapat en liten poängbuffert ned till bottenstriden, medan IFK Göteborg inte är långt ifrån att ge sig in i toppstriden, vilket gör den här matchen extra intressant.

Blåvitt har inte direkt varit bortskämda med fina resultat under de senare åren och har i väntad ordning stabiliserats kring mitten av tabellen i år. Men de har visat framfötterna under sommaren och är nu faktiskt inte särskilt långt bakom den stora klungan i toppen som är med och kämpar om Europaplatserna.

Huruvida Göteborg hör hemma där eller inte, och ifall de kan hålla jämna steg med de andra under hösten är en annan fråga. Men i skrivande stund så har både AIK och Malmö förlorat sina matcher under söndagen och Blåvitt kan mycket väl komma ikapp Malmö i poäng.

De stod för sin kanske bästa insats i år då de slog Norrköping med 2-0 förra omgången och det var inget snack om vilket det bästa laget på planen var. De spelade underhållande samtidigt som Hussein Carneil och Johan Bångsbo ingav lite framtidstro med sina fina prestationer.

INGA OMSÄTTNINGSKRAV – 100 KRONOR BONUS! Lucky Sports storsatsar i Sverige och ger alla nya kunder 100 kronor i bonus – helt utan omsättningskrav. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta omsättningsfri bonus – 100 kronor hos lucky sports!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Varberg har främst fått resultat mot sämre lag

Varberg kommer senast från en tung seger mot Sundsvall borta, vilket har gett dem ett bekvämt avstånd ned till bottenstriden på sju poäng. De ser i dagsläget ut att gå mot ännu en säsong i allsvenskan nästa år, trots väldigt begränsade resurser, mycket tack vare Joakim Perssons fina arbete med klubben.

Det är aldrig lätt att möta Varberg på deras hemmaarena, men poängen har mestadels kommit mot lag som är under dem i tabellen. Resultaten mot de större klubbarna har inte direkt varit något att skriva hem om då de ofta förlorar med minst ett par mål.

IFK Göteborg tillhör väl inte riktigt den skara som kan betraktas som topplag, men de har onekligen en fin form och bör betraktas som favoriter när de gästar ett Varberg som inte riktigt känns lika vasst som i fjol. Varberg saknar dessutom sin mittback Joakim Lindner inför mötet, vilket är ett ganska tungt avbräck.

Vi spelar därmed på att IFK Göteborg vinner detta för klart godkända 2.37 gånger pengarna hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – Hämta 100 kronor bonus omsättningsfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: IFK Göteborg vinner
Odds: 2.37
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 19:00
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: