Speltips Varberg Falkenberg 29 juni 2020

Speltips Varberg – Öster 13/11: Allsvenskt kontrakt på spel

Varberg har satt sig i ett bra utgångsläge mot Öster för att säkra fortsatt spel i allsvenskan även under nästa säsong.

Den första matchen slutade med en tung seger för Varberg efter att de lyckades vända ett tidigt underläge. Robin Simovic blev matchhjälte med sina två mål och i och med segern i Växjö så har Varberg nu kopplat ett grepp om platsen i allsvenskan nästa år.

Det var rätt jämna förutsättningar inför inledningsmötet, men Varberg har varit favoriter inför dubbelmötet hela tiden och Öster hade verkligen behövt få med sig ett resultat inför returen på Påskbergsvallen. Öster slutade trots allt en bra bit bakom både Halmstad och Brommapojkarna i tabellen och har inte riktigt visat upp den form som skulle behövas för att ta dem upp till allsvenskan på senaste.

Förlusten mot Varberg innebar den tredje raka förlusten för Östers del, som kommer att behöva växla upp rejält ifall de ska lyckas vända på detta på bortaplan. Men i superettan så har de i alla fall varit starka på resande fot, så hoppet lever ännu för klubben som har varit med och utmanat om toppositionerna i andraligan nu under tre raka säsonger superettan.

Anrika Öster har helt klart förtjänat en chans att ta sig upp, men kvalet kommer vid en dålig tidpunkt formmässigt och känslan är fortfarande att de förmodligen inte riktigt är redo att ta klivet upp i allsvenskan.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Varberg har ett grepp om dubbelmötet

Det var i slutändan lite förvånande att Varberg tvingades till kvalspel då Jocke Persson och hans manskap länge har känts väldigt stabila. Men en okaraktäristiskt svag höst, kombinerat med en väldigt stark insats från Degerfors, har gjort att de nu befinner sig här. Men Varberg är ett väldigt starkt lag i superettan-mått mätt och det är svårt att se att de skulle släppa det fina resultat de fick med sig ner från Växjö.

Varbergs defensiv har dock inte varit lika stabil som under fjolåret och 14 insläppta mål på deras fyra sista matcher i allsvenskan vittnar om att de ännu inte kan slappna av. De lär dock ha ett starkt stöd hemma på Påskbergsvallen och går in i mötet som klara favoriter.

Med tanke på att de trots allt lyckades skrapa ihop 31 poäng, vilket är betydligt mer än de direktnedflyttade lagen under dem, så håller de ändå en godkänd allsvensk nivå – något som Öster kan få problem att matcha med sin svaga form.

Vi spelar helt enkelt på den raka ettan här för 1.92 hos Lucky Sports då Öster inte har imponerat på senare tid, samtidigt som Varberg har två raka segrar i väldigt viktiga möten.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Varberg vinner
Odds: 1.92
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 15:00
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: