5 maj 2018 Hammarby GIF Sundsvall speltips Allsvenskan

Speltips Värnamo – Hammarby 29/5: Upp på hästen igen

Hammarby ställs mot Värnamo på Finnvedsvallen bara några dagar efter deras tunga förlust i cupfinalen mot Malmö.

Hammarby stod för en bra insats mot ett kompakt Malmö i finalen i svenska cupen i torsdags, men föll tillslut på straffar. De var väldigt nära att lyckas försvara sin cuptitel men ställer nu in siktet på allsvenskan där de har en bättre möjlighet än på mycket länge att utmana om guldet.

Defensiven har sett klart bättre ut under Martí Cifuentes tid som tränare och de är i dagsläget laget som har släppt in minst antal mål i allsvenskan. Trots att de till stora delar har haft framgångar mot lite sämre lag så ser Bajen ur många aspekter ut som en titelutmanare. De borde kanske ha fått med sig mer från vissa matcher, som i derbyt mot AIK, men att ha hållit Malmö mållösa under 210 minuters öppet spel är verkligen ett bevis på hur detta Bajen har förändrats.

Frågan är hur sommaren kommer att se ut då det redan har kommit in höga bud på den unga stjärnan Williot Swedberg från bland annat Celta Vigo. De borde kunna få in tillräckligt med pengar för att hitta en högkvalitativ ersättare, men det återstår att se hur Hammarby ser ut framåt hösten.

Cupförlusten innebär i alla fall att det inte blir något Europaspel för Hammarbys del och att de kan satsa fullt ut på ligaspelet.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Värnamo är kluriga på Finnvedsvallen

Även Värnamo har dock imponerat under våren, även om det är med helt andra förväntningar och förutsättningar. De har visat sig vara starkast av nykomlingarna såhär långt och det verkar inte vara en slump att de toppade en annars rätt svag upplaga av superettan i fjol.

I den senaste omgången mötte de just Helsingborg och låg under med 0-1 i halvtidsvilan på Olympia. Men i andra halvleken så kom de ut och körde över sina motståndare och vann tillslut matchen med 4-1. Det var tre tunga poäng som inkasserades och som gör att Värnamo nu har tre poäng ned till de övriga bottenlagen.

Hemma på Finnvedsvallen så har de visat sig svårslagna och har tagit fem poäng på fyra hemmamatcher såhär långt. Bland annat så höll de Malmö till ett mållöst kryss i fjärde omgången och även Hammarby kan nog få lite problem då det lär vara stor skillnad att spela på Tele2:s konstgräs gentemot Finnvedsvallens halvdana gräsmatta.

Men Hammarby har visat att de kan göra mål på många sätt och har blivit bättre på fasta situationer. Jag tror inte att Värnamo kommer att kunna stå emot Hammarbys offensiv och att gästerna kommer att lyckas få med sig alla poäng. Till oddsen 1.94 hos Campobet spelar vi därmed den raka tvåan.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Hammarby vinner
Odds: 1.94
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 17:30
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: