Speltips Värnamo – Helsingborg 5/9: Bottenmöte

Martin Efvergren Publicerat: 5 September 2022

Viktiga poäng står på spel när IFK Värnamo tar emot Helsingborgs IF i den 21:a omgången av Allsvenskan. Matchen spelas måndagen den 5 september 2022 med avspark kl 19:00.

Värnamo – Helsingborg

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Med en tredjedel kvar att spela av allsvenskan kan vi konstatera att IFK Värnamo har visat att man är bra nog för den här serien. Den senaste tiden har man dock ställts mot tufft motstånd och på de tio senaste seriematcherna har det endast blivit en seger.

I mötet mot Gais i Svenska cupen i tisdags var man emellertid favoriter, men man lyckades inte heller besegra makrillarna. Efter avgörande i förlängning kunde Gais slå ut Värnamo som därmed missar gruppspelet nästa år.

En stor missräkning för Kim Hellbergs manskap vars mentala styrka nu ställs på prov. I allsvenskan blev det förlust med 4-1 borta mot Häcken senast och man är bara fem poäng före det Helsingborg som man nu ställs mot.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tät tillställning

Efter 20 omgångar har Helsingborg skrapat ihop 14 poäng och ligger därmed näst sist i tabellen. På senare tid har man besegrat jumbon Gif Sundsvall två gånger om och de sex poängen betyder förstås väldigt mycket i bottenstriden.

I den näst senaste omgången stod man för en fin insats uppe i Sundsvall där man, rättvist, kunde vinna med 2-1. Förra helgen tog man sedan emot Mjällby och där hade man återigen svårt att få till det i den offensiva tredjedelen. I slutskedet var istället gästerna som kunde avgöra med matchens enda mål.

På de sju senaste seriematcherna har Helsingborg endast gjort tre mål och samtliga dessa har gjorts i mötena mot Sundsvall. Därtill kan vi konstatera att de brukar ha svårt för Värnamo. De sistnämnda har nämligen vunnit de fyra senaste möten. Senast vann man med klara 4-1 på Olympia.

Värnamo är starka hemma på Finnvedsvallen och gäller som favoriter inför den här matchen. Samtidigt har de en lite sämre trend som gör att de kan känna pressen från HIF där bakom. Helsingborg har också förstärkt på ett sätt som gör att deras startelva helt klart ser bättre ut på pappret än vad man kunde ställa på planen i våras.

Jag räknar med att det kommer att det här kommer att bli en jämn och tät tillställning. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.87 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.87
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 19:00, måndag 5 september 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: