Speltips Dortmund – Hoffenheim 2/9: Bundesliga

Martin Efvergren Publicerat: 2 September 2022

Borussia Dortmund och TSG Hoffenheim står båda på nio poäng inför den femte omgången av Bundesliga. Matchen spelas fredagen den 2 september 2022 med avspark kl 20:30.

Dortmund – Hoffenheim

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Borussia Dortmund bygger nytt post Haaland och med Edin Terzic som ny huvudtränare. Därtill får man klara sig utan Haaland-ersättaren Sebastian Haller på grund av sjukdom.

Trots det har man fått en ganska bra start på säsongen i Bundesliga, bortsett från en märklig genomklappning i sin senaste hemmamatch. Dortmund hade då en 2-0-ledning fram till den 89:e minuten mot Werder Bremen som man sedan lyckades tappa till en 3-2-förlust.

Annars har det sett stabilt ut. Man har besegrat Bayer Leverkusen, Freiburg och senast Hertha Berlin med 1-0 borta. Offensivt har det inte sprudlat som vi vant oss vid, men man har bara släppt in ett mål bakåt på dessa tre matcher.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målsnålare än förväntat

TSG Hoffenhem var länge med i toppskiktet av Bundesliga förra säsongen, men en sämre vår gjorde att man till slut fick nöja sig med en nionde plats. Till den här säsongen har man en ny tränare i André Breitenreiter som hämtats från FC Zurich.

Breitenreiters Hoffenheim inledde säsongen trevande, men har gått från klarhet till klarhet. I första tävlingsmatchen hade man stora problem att besegra Rödinghausen i tyska cupen och i Bundesliga-premiären blev det förlust med 3-1 borta mot Mönchengladbach.

Därefter har man radat upp tre raka segrar. I lördags slog man Augsburg hemma med 1-0 och dessförinnan var det Bochum och Leverkusen som besegrades.

Vi har att göra med två klubbar som förknippas med en väldigt offensiv fotboll. De senaste mötena lagen emellan har också varit målrika. Förra säsongen vann Dortmund båda matcherna med 3-2.

Då båda lagen har nya tränare är läget lite mer ovisst. Tanken är inte från något håll att den offensiva identiteten ska bytas, men det har inte flödat lika fritt inledningsvis. Båda lagen kommer från varsina 1-0-segrar och bortsett från Dortmunds genomklappning mot Werder Bremen så har de bara släppt in ett mål.

Dortmund gäller som rättmätiga favoriter men utgången känns ändå relativt oviss. Jag tror inte att det kommer bli lika öppen och målrikt som det brukar bli mellan de här lagen. Mitt spel blir att det kommer göras under 3.5 mål totalt till 1.87 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3.5 mål
Odds: 1.87
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:30, fredag 2 september 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: