8 februari 2020 Dortmund Leverkusen Speltips

Speltips Dortmund – Leverkusen 6/2: Tyskt stormöte

Söndagen bjuder på ett tyskt toppmöte mellan Borussia Dortmund och Bayer Leverkusen.

Ligatvåan Dortmund tar emot ligatrean Leverkusen på Westfalenstadion under söndagseftermiddagen. Dortmund har verkligen befäst andraplatsen på senare tid efter en sämre period från Leverkusen.

De har dock sex poäng upp till ligaledarna Bayern München fortfarande och åtta poäng ned till Leverkusen, vilket gör att de sitter på en egen liten ö i tabellen. Lyckas de vinna nu på söndag så har de ett nära på ointagligt försprång gentemot de jagande lagen bakom sig utan att titelchanserna ser särskilt ljusa ut för den sakens skull.

Sedan årsskiftet så har Dortmund i alla fall krympt gapet upp till Bayern München från nio till sex poäng. Tre imponerande segrar i ligaspelet mot lag som alla slåss om Europaplatser är ett styrkebesked. De inledde året med en sen vändning borta mot Frankfurt och körde därefter över femteplacerade Freiburg med 5-1.

Trots att de föll mot St. Pauli i cupen så studsade de tillbaka innan landslagsuppehållet med ännu en 3-2-vinst mot Hoffenheim. Nu väntar tuffa möten mot både Leverkusen och Union Berlin innan spelschemat blir mer överkomligt igen.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Leverkusen har fallit mot toppmotstånd

Även Leverkusen har haft ett rätt tufft spelschema i ryggen, men har inte alls klarat av det på samma imponerande vis. De förlorade mot såväl Frankfurt (2-5) som Freiburg (1-2) samt kryssade med två mål vardera mot både Hoffenheim och Union Berlin kring årsskiftet.

Det blev alltså fyra matcher mot toppmotstånd utan vinst, vilket inte bådar gott inför mötet mot Dortmund nu i helgen. De har i alla fall studsat tillbaka med två raka vinster mot Mönchengladbach och Augsburg nu senast.

Det enda som egentligen talar för Leverkusen här är att de har en kortare frånvarolista än deras motståndare. Emre Can, Mats Hummels och Erling Haaland var alla frånvarande under den sista träningen inför helgens match och det är oklart vilka av dem som kommer kunna spela.

Men Dortmunds facit gentemot andra toppklubbar i förhållande till Leverkusens resultat på senaste talar trots allt sitt tydliga språk. För 1.96 hos Campobet så spelar vi därmed på en seger för hemmalaget här.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dortmund vinner
Odds: 1.96
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 15:30
TV: 
Stream: 

Jämför odds: