8 februari 2020 Dortmund Leverkusen Speltips

Speltips Dortmund – Leverkusen 6/8: Toppmöte

Lördagen från Bundesliga avslutas med ett riktigt tungviktsmöte mellan Dortmund och Leverkusen från Signal Iduna Park.

Fjolårets ligatvåa och ligatrea drabbar samman direkt i den första omgången och det kommer att bli en riktig värdemätare för båda lagen. Särskilt Dortmund har gjort en del förändringar sedan i fjol och det kommer att bli intressant att se hur de kommer att prestera i år utan Erling Haaland.

Försäljningen av just Erling Haaland har varit den stora nyheten under sommaren fört Dortmund. Men de pengar som de har fått in från försäljningen så har de kunnat investera i flera intressanta värvningar. Sébastian Haller från Ajax och Karim Adeyemi från Salzburg är de två nya offensiva värvningar som är tänkta att fylla Haalands skor. Samtidigt så har de förstärkt defensiven med mittbacken Nico Schlotterbeck från Freiburg. Haller har dock diagnostiserats med testikelcancer och är borta på obestämd tid, vilket har varit ett tungt slag både för spelare och klubb.

Dortmund gäller i vanlig ordning som fortsatt favorit till att vara Bayern Münchens huvudutmanare, men de kom aldrig nära i fjol och det ska nog mycket till för att de ska lyckas bryta Bayerns dominans.

En vinst i öppningsmatchen mot Leverkusen hade dock varit ett viktigt steg på vägen, men vi får se hur väl tränare Edin Terzic har fått ihop pusselbitarna inför säsongsinledningen.

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inte mycket nytt har hänt i Leverkusen

Bayer Leverkusen stod för en imponerande säsong i fjol under ledning av Gerardo Seoane. De spelade bra och underhållande fotboll och säkrade tillslut en tredjeplats i Bundesliga, vilket gör att de återvänder till Champions League under säsongen.

Det har dock inte hänt mycket sedan i våras då det har varit väldigt tyst från Leverkusens håll under transferfönstret. Adam Hlozek har hämtats in från Sparta Prag för att ersätta Lucas Alario som har sålts till Eintracht Frankfurt, men annars så är det i stort sett samma lag som i våras som ska tackla en ny säsong tillsammans.

Leverkusen har dock inte imponerat under försäsongen, vilket toppades med att de åkte ut ur DFB-Pokal förra helgen efter en pinsam förlust mot Elversberg som spenderade förra säsongen i fjärdeligan och nu har flyttats upp till 3. Liga. Leverkusen förlorade med 3-4, vilket inte direkt är särskilt förtroendeingivande inför starten på ligaspelet.

Leverkusen är absolut inget lätt lag att slå och man ska nog ta cupresultatet med en stor nypa salt i just det här fallet. Det förväntas bli en målrik match då dessa båda lagen möts, men jag tror att Dortmund kommer att dra det längre strået och därmed spelar vi på den raka ettan här för 2.10 hos Bethard.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dortmund vinner
Odds: 2.10
Bolag: Bethard
Spelstopp: 18:30
TV: 
Stream: 

Jämför odds: