Speltips Dortmund – Schalke 04 17/9: Ruhr-derby

Martin Efvergren Publicerat: 17 September 2022

Det vankas Ruhr-derby när Borussia Dortmund tar emot lokalrivalen Schalke 04 i den sjunde omgången av Bundesliga. Matchen spelas lördagen den 17 september 2022 med avspark kl 15:30.

Dortmund – Schalke 04

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Borussia Dortmund kommer nu från två raka förluster, men helhetsintrycket är ändå att man gjort det ganska bra under säsongsinledning. I synnerhet med tanke på att man har tappat sin bäste spelare (Haaland) och då ersättaren (Haller) drabbats av cancer.

Därtill har man även en ny tränare i Edin Terzic. Även om han har varit i klubben länge är det ändå en hel del nytt för Dortmund den här säsongen. I den senaste ligamatchen borta mot RB Leipzig blev det tydligt att man inte har fått alla bitar på plats. Det blev då förlust med 3-0 och därmed står man kvar på 12 poäng efter sex ligamatcher.

Det blev sedan också förlust i bortamötet mot Manchester City i onsdags, men Dortmunds prestation lovade gott. Terzics manskap bjöd på väldigt bra motstånd, men släkten var värst då Haaland kunde sänka sitt gamla lag med ett konstmål som gav 2-1.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Favoriten håller

Schalke 04 är tillbaka i Bundesliga efter att ha vunnit 2. Bundesliga förra säsongen. Det innebär att vi äntligen har att se fram emot flera Ruhr-derbyn i Bundesliga igen och det är det garanterat många, inte minst i Gelsenkirchen, som har längtat efter.

Om vi bortser från 6-1-förlusten hemma mot Union Berlin har det sett relativt stabilt ut för Schalke 04 i sin återkomst. Inför derbyt mot det tredje Ruhr-laget Bochum i lördags hade man emellertid inte vunnit någon av sina fem inledande ligamatcher. Men då kom säsongens första seger med 3-1 och nu väntar alltså det andra raka derbyt för Schalke.

Jordan Larssons Schalke 04 kommer således med vind i seglen, men det är förstås Borussia Dortmund som gäller som favoriter inför den här matchen. Ett rakt spel på hemmalaget ger endast omkring 1.38 gånger insatsen.

Ett derby är ju alltid ett derby och det är inte sällan som det är underdogen som höjer sig mest. Den faktorn talar till Schalkes fördel, men i övrigt har jag svårt att se så mycket annat som talar för de blåvita.

Dortmund spelade jämnt med världens kanske bästa lag i onsdags och även om det blev förlust tror jag att den insatsen har stärkt dem. När de nu också har hemmastödet i ryggen finner jag anledning att tro Schalke 04 kommer få det tufft. Mitt spel blir Dortmund -1.25 (asian handicap) till 1.75 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dortmund -1.25 (asian)
Odds: 1.75
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 15:30, lördag 17 september 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: