Speltips Freiburg – Bochum 26/8: Fördel hemmalaget

Martin Efvergren Publicerat: 26 August 2022

Fredagskvällen bjuder på en match från Bundesliga då SC Freiburg tar emot VfL Bochum i den fjärde omgången. Matchen spelas fredagen den 26 augusti 2022 med avspark kl 20:30.

Freiburg – Bochum

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Christian Streich har lett SC Freiburg i drygt tio år. En kontinuitet som är snudd på unik och som förra säsongen bar till en sjätte plats i Bundesliga.

Den här säsongen har man också inlett lovande. I premiären kunde man besegra Augsburg på bortaplan med klara 4-0. Därefter åkte man visserligen på en 3-1-förlust hemma mot Dortmund, men i lördags studsade man tillbaka och vann med 1-0 borta mot Stuttgart.

Freiburg står därmed på sex poäng efter tre matcher och nu väntar säsongens andra hemmamatch då man ställs mot ett Bochum som inlett svagt.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Bochum har problem

VfL Bochum stred i bottenskiktet av Bundesliga förra säsongen. Man slutade då på en 13:e plats med nio poängs marginal ner till negativ kvalplats. Av säsongsinledningen att döma kan man komma att få det än tuffare den här säsongen.

Thomas Reis manskap inledde med två uddamålsförluster. I premiären föll man med 2-1 hemma mot Mainz och därefter blev det en tung förlust med 3-2 borta mot Hoffenheim. Detta efter att man tappat en 2-0-ledning där hemmalaget satte det avgörande målet i slutminuterna.

I söndags skulle Bochum sedan komma att falla ihop totalt då man gästades av ett påkopplat FC Bayern. Till slut blev förlusten hela 7-0.

Bochum har nu en svår mental uppgift att försöka resa sig efter den utskåpningen. Freiburg gäller också som klara favoriter inför den här matchen då ett spel på hemmalaget ger omkring 1.52 gånger insatsen.

Förra säsongen var det emellertid ganska jämna matcher mellan de här båda lagen. Freiburg vann visserligen med 3-0 när de senast möttes, men Bochum vann hemma med 2-1 i höstas och däremellan spelade man en cupmatch som Freiburg vann efter förlängning.

Läget är redan pressat för Bochum vars försvarsspel har lämnat en hel del i övrigt att önska så här långt. De kommer säkerligen försöka hitta tillbaka till grunderna här, men jag har svårt att se att man kommer lyckas. Mitt spel blir Freiburg -1 (asian handicap) till 1.75 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Freiburg -1 (asian)
Odds: 1.75
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:30, fredag 26 augusti 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: