Speltips Freiburg – Dortmund 12/8: Skrällchans

Axel Sjödin Publicerat: 12 August 2022

Freiburg möter Dortmund på Stade Europa-Park i andra omgångens första match under fredagskvällen.

Freiburg - Dortmund

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fredagen bjuder på ett väldigt intressant möte mellan Freiburg och Dortmund som inleder Bundesliga-omgången. Båda lagen var med och slogs om topplaceringar under den förra säsongen och vann sina respektive öppningsmatcher förra helgen.

Freiburg stod för en riktigt stark säsong senast, under ledarskapet av deras långvariga tränare Christian Streich. De var länge med och kämpade om den sista Champions League-platsen i ligan och tog sig till cupfinal, trots ganska begränsade medel. De ser ut att vara en klubb som mår bra i dagsläget och som lär ha goda förhoppningar inför den stundande säsongen.

De inledde också ligaspelet på ett bra vis borta mot Augsburg förra lördagen. Efter en ganska händelsefattig första halvlek så satte Freiburg fart i andra där de gjorde fyra mål och säkrade säsongens första vinst med klara 4-0.

Vi lär nog få se samma startelva även denna helgen, som lär vara fulla av självförtroende efter öppningsmatchen. Nu blir dock motståndet betydligt tuffare, men Freiburg borde definitivt kunna utmana förra årets ligatvåa.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Dortmund saknar potentiellt båda sina offensiva värvningar

Även Dortmund inledde som sagt med en vinst förra helgen då de mötte Bayer Leverkusen i ett toppmöte direkt. Marco Reus stod för matchens första mål redan i den tionde minuten och även om matchen höll ett högt tempo över båda halvlekarna så blev det också kvällens enda mål.

Leverkusen hade flera vassa chanser att kvittera, men det ville sig inte riktigt och Dortmund kunde avsluta första omgången med en tung trepoängare. Desto mer oroväckande är dock att Karim Adeyemi fick lämna planen med en fotskada redan i den första halvleken. Ifall det nu är allvarligt så innebär det att ingen av deras två stora offensiva värvningar för att ersätta Erling Haaland kan spela. Sébastian Haller är den andra, vars eventuella återkomst är oklar då han tyvärr diagnostiserades med testikelcancer innan säsongen hann börja.

Det är i så fall tunga nyheter för Dortmund som därmed bara har nyförvärvet Nico Schlotterbeck från Freiburg kvar att tillgå från sommarens stora värvningar.

Freiburgs nyförvärv har det gått desto bättre för då tre av dem var med i målprotokollet mot Augsburg. Det känns som upplagt för en skräll här och vi spelar därmed på att Freiburg vinner med pengarna tillbaka vid oavgjort för 2.30 hos Mr Green.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Freiburg – Draw no bet
Odds: 2.30
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 13:00
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: