Mainz 05

Speltips Mainz – Köln 21/10: Mittenmöte

Det är två jämnstarka lag som möts när FSV Mainz 05 gästas av FC Köln i den elfte omgången av Bundesliga. Matchen spelas fredagen den 21 oktober 2022 med avspark kl 20:30.

Mainz inledde säsongen i Bundesliga lovande, men inför förra helgens bortamöte mot Werder Bremen hade man fyra raka ligamatcher utan vinst. Den negativa sviten kunde man dock bryta då man vann med 2-0 i lördags. Därmed står man på 15 poäng efter tio spelade omgångar.

Dessförinnan hade Bo Svenssons manskap spelat tre jämna matcher som resulterat i två kryss och en förlust. I den näst senaste omgången blev det 1-1 borta mot RB Leipzig och före det föll man med 2-1 borta mot Freiburg.

Mainz placerar sig därmed på en elfte plats i det jämna mittenskiktet av tabellen. En seger i den här matchen skulle kunna ta dem upp till en delad tredjeplats inför helgens omgång av Bundesliga.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målglada Köln

Mainz slutade på åttonde plats i Bundesliga förra säsongen. Man var då sex poäng efter FC Köln som tog den sjunde och sista Europaplatsen. Inför den här matchen är de sistnämnda en poäng före i tabellen.

I Conference League har FC Köln förlorat två raka matcher mot Partizan Belgrad och hade därför tre raka förluster inför förra helgens hemmamöte mot Augsburg. Det blev en svängig match som Köln till slut kunde vinna med 3-2. I ligamatchen dessförinnan föll man med 5-2 borta mot Mönchengladbach.

Vi har nu att göra med två jämnstarka lag och ser vi till oddsen är det knapp fördel hemmalaget. Senast lagen möttes vann Köln med 3-2 hemma medan matchen i Mainz i höstas slutade 1-1.

Steffen Baumgarts Köln har varit väldigt målglada så här långt. Deras snitt på 3.60 mål per match gör dem till seriens tredje målgladaste.

Med Mainz gäller det motsatta, men här, på hemmaplan, tror jag att man kommer att bjuda till lite mer. Utgången känns ganska oviss, men jag finner anledning att tro på en relativt öppen matchbild. Mitt spel blir att det kommer göras över 2.5 mål till 1.80 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål
Odds: 1.80
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:30, fredag 21 oktober 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: