8 februari 2020 Dortmund Leverkusen Speltips

Speltips Mönchengladbach – Dortmund 11/11: Defensiva brister

Borussia Mönchengladbach tar emot Borussia Dortmund i den 15:e omgången av Bundesliga. Matchen spelas fredagen den 11 november 2022 med avspark kl 20:30.

Daniel Farke har totalt sett fått en okej start på säsongen som huvudtränare för Borussia Mönchengladbach. Den senaste tidens matcher och resultat pekar dock inte i rätt riktning.

Man vann visserligen sin senaste hemmamatch mot Stuttgart med 3-1, men man har förlorat fyra av sina fem senaste matcher. Inför mötet mot Stuttgart hade man tre raka förluster och i tisdags åkte man på en ny förlust med 2-1 i bortamötet mot Bochum.

Mönchengladbach står därmed kvar på 19 poäng efter 14 omgångar, vilket ger en mittenplacering i tabellen.

Fördel Dortmund

Borussia Dortmund hade en bra trend med tre raka segrar i Bundesliga och ett säkrat avancemang i Champions League bakom sig inför bortamötet mot Wolfsburg i tisdags. Där kom man dock inte upp i normal kapacitet då man föll med 2-0 mot en minst lika formstark motståndare.

Nu återstår en match innan landslagsuppehållet och för Dortmund gäller det att försöka haka på i den jämna tabelltoppen. På 14 matcher har man tagit 25 poäng och är nu sex poäng efter serieledarna FC Bayern.

Senast Dortmund och Mönchengladbach möttes i Mönchengladbach var det hemmalaget som segrade med 1-0 förra hösten. Dortmund tog emellertid en rejäl revansch då man vann med hela 6-0 hemma i februari.

Dortmund gäller nu som favoriter då ett spel på gästerna ger omkring 2.18 gånger insatsen. Mönchengladbach har inte övertygat på sistone och framförallt har man släppt in för många enkla mål. I sju av de åtta senaste matcherna har man släppt in minst två mål och totalt har man släppt in 22 mål på 14 matcher.

Jag räknar med att det kommer göras ett par mål även i den här matchen samtidigt som Dortmund är det bättre och formstarkare laget. Mitt spel blir X2 och över 2.5 mål totalt till 2.12 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X2 & över 2.5 mål
Odds: 2.12
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:30, fredag 11 november 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: