Speltips Mönchengladbach – Hertha Berlin 19/8: Fördel hemmalaget

Martin Efvergren Publicerat: 19 August 2022

Fredagskvällen bjuder på en match från Bundesliga där Borussia Mönchengladbach och Hertha Berlin drabbar samman. Matchen spelas den 19 augusti 2022 med avspark kl 20:30.

Mönchengladbach – Hertha Berlin

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Förra säsongen blev inte riktigt vad Borussia Mönchengladbach hade hoppats på. Man blev aldrig mer än ett mittenlag och landade till slut på en tionde plats i Bundesliga.

Till den här säsongen har Daniel Farke tagit över som huvudtränare och han har bidragit med optimism och framtidstro. Det blev också en lyckad premiär då man gästades av Hoffenheim. Mönchengladbach vann med 3-1 i en match där gästerna åkte på en utvisning redan efter knappa 20 minuter.

I lördags såg man sedan ut att gå mot sina andra raka seger borta mot Schalke 04. Man hade då ledningen med 2-1 in på tilläggstid, men där kunde hemmalaget kvittera på straff.

Hertha saknar självförtroende

Hertha Berlin klarade sig med nöd och näppe kvar i Bundesliga förra säsongen. Man slutade på negativ kvalplats och kunde sedan lösa ett nytt kontrakt efter att ha besegrat Hamburg i ett jämnt och dramatiskt dubbelmöte.

Den tidigare Dinamo Moskva-tränaren Sandro Schwarz är ny tränare för Hertha den här säsongen. Inledningen vittnar dock inte om något tydligt lyft. I premiären ställdes man direkt mot Union Berlin och de senare kunde då befästa positionen som bäst i stan. Union vann matchen rättvist med 3-1.

I lördags fick man sedan en bra start då man tidigt tog ledningen hemma mot Frankfurt. Gästerna kunde dock kvittera till 1-1 i den andra halvleken vilket blev slutresultatet.

Senast Borussia Mönchengladbach och Union Berlin möttes var i mitten av mars då de förstnämnda vann hemma med 2-0. I höstens möte i Berlin var det också hemmalaget som gick segrande, då med 1-0.

Det blev en tung avslutning för Mönchengladbach i lördags men totalt sett har det sett ganska lovande ut. Daniel Farke har fått bra fart på lagets offensiv och jag tror att man har goda chanser till tre poäng hemma mot ett Hertha som ser ut att sakna självförtroende. Räknar vi in cupförlusten mot Braunschweig samt träningsmatcher har Hertha Berlin fem förluster och ett kryss på de sex senaste.

Mitt spel blir Mönchengladbach -1 (asian handicap) till 1.95 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Mönchengladbach -1 (asian)
Odds: 1.95
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:30, fredag 19 augusti 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: